2026 Audi F1 announcement show car rear top shot Belgian GP 2022 Photo Formula 1 - Audi

Sauberova F1 momčad potvrdila je ono što se već neko vrijeme nagađalo, a to je da će od 2026. biti strateški partner njemačkoga automobilskoga diva Audija koji će u Formulu 1 ući i kao proizvođač pogonskih jedinica i kao suvlasnik momčadi.

Sauber Motorsport s ponosom najavljuje sporazum s Audi AG da Sauber grupa postane strateški partner Audijevog F1 programa. Audi AG također planira preuzeti udio u Sauber grupi. Nakon što je najavio svoj ulazak u Formulu 1 kao proizvođač pogonskih jedinica, kako bi se poklopio s uvođenjem nove, inovativne formule motora 2026., Audi je izabrao Sauber Motorsport kao svoj radni tim od sezone 2026. nadalje.

Ovo partnerstvo dovest će momčad do novih visina, jamčeći u isto vrijeme dugoročnu budućnost tvrtke – subjekta koji se može pohvaliti predanom radnom snagom, jednim od vodećih europskih zračnih tunela i proizvodnim pogonima svjetske klase za motorsport.

Momčad će se 2024. i 2025. natjecati sa svojim trenutnim proizvođačem pogonskih jedinica, poštujući svoje postojeće partnerstvo koje je omogućilo momčadi da napravi velike korake naprijed u konkurentnosti i stabilnosti.

Finn Rausing, predsjednik upravnog odbora Sauber Holding AG: “Audi je najbolji strateški partner za Sauber Grupu. Jasno je da dijelimo vrijednosti i viziju te se radujemo postizanju zajedničkih ciljeva u snažnom i uspješnom partnerstvu.”

Frédéric Vasseur, izvršni direktor Sauber Motorsporta i voditelj tima: “Partnerstvo između Audi AG i Sauber Motorsport ključni je korak za naš tim dok nastavljamo napredovati prema prednjem dijelu startnoga poretka.”

“Postati Audijev službeni radni tim nije samo čast i velika odgovornost: to je najbolja opcija za budućnost i potpuno smo uvjereni da možemo pomoći Audiju da postigne ciljeve koje su postavili za svoje putovanje u Formuli 1.”

Oliver Hoffmann, član uprave Audi AG i odgovoran za F1 program: “Oduševljeni smo što smo dobili tako iskusnog i kompetentnog partnera za naš ambiciozni projekt Formule 1. Već poznajemo Sauber Grupu s njezinim vrhunskim pogonom i iskusnim timom iz prethodnih suradnji i uvjereni smo da ćemo zajedno formirati snažan tim.”

Sauberov sponzorski ugovor s Alfa Romeom, koji im je promijenio ime momčadi, ističe na kraju 2023. godine što znači da će se 2024. i 2025. vratiti svom izvornom imenu Sauber s kojim su ušli u Formulu 1 1993. uz potporu Mercedesa.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Renault bi mogao odbaciti razvoj motora za Alpine 2026.

Francuski proizvođač motora i konstruktor Renault navodno razmišlja da zaustavi razvoj mot…