Sauber razočaran performansama aerodinamičkih poboljšanja

Wehrlein Sauber Monaco GP F1 2017

Momčad Saubera razočarana je performansama koje je pokazao njihov C36 iako je u Monaku dobio nekoliko novih aerodinamičkih dijelova.

Sauber je bio prilično konkurentan u Barceloni gdje se Wehrlein kvalificirao u Q2 i zahvaljujući sjajnoj strategiji jednoga ulaska u boks završio sedmi što je postalo osmo mjesto nakon kazne zbog nepropisnoga ulaska u boks.

Momčad je bila prilično iznenađena performansama u Barceloni gdje su donijeli tek novo stražnje krilo, za razliku od ostalih momčadi koje su imale puno više poboljšanja, a u Monaku se očekivalo da budu barem jednako dobri kao u Španjolskoj jer je utjecaj snage motora na vrijeme po krugu još manji.

Sauber koristi prošlogodišnje Ferrarijeve motore pa su im staze poput Monaka neke od boljih prilika da osvoje bodove, a kako su na tu utrku donijeli još puno novih dijelova nisu očekivali da će biti uvjerljivo najsporiji od svih.

“Bili smo iznenađeni konkurentnošću u Barceloni jer su svi donijeli nove pakete, a mi samo stražnje krilo,” rekao je Ericsson.

“U Monaku smo donijeli sve ostale dijelove, novu podnicu, usmjerivače zraka iza prednjih kotača, usmjerivače ispred bočnih stranica, sve, i očekivali da ćemo biti u borbi u sredini poretka.”

“A umjesto toga bili smo sekundu sporiji od najsporijeg bolida sredine poretka cijeloga vikenda. Preokrenuli smo bolid uzduž i poprijeko ne bi li pronašli još performansi. Kad donosite poboljšanja, morate dobro podesiti bolid, ali to je teško u Monaku.”

“Puno bi nam pomoglo da smo imali cijelu nadogradnju u Barceloni gdje bi mogli bolje podesiti bolid prema novim dijelovima i biti spremniji za Monako.”

Šefica momčadi Monisha Kaltenborn također je bila neugodno iznenađena Sauberovom formom u Monaku.

“Znamo da je bolid hirovit, ali nismo očekivali da će biti do te mjere nekonkurentan.”

“Čudno je da je bolid tako dobar u Barceloni i odjednom dođemo u Monako i dogodi se ovo.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica će prvi isprobati novu Alfu u Barceloni

Robert Kubica isprobat će novi bolid Alfa Romea na predsezonskim testiranjima u Barceloni …