Sauber u novoj sezoni cilja na sredinu poretka

Manors lead Sauber German GP F1 2016 Foto f1fanatic

Nakon vrlo teške posljednje tri godine Sauber u 2017. cilja na bolje rezultate zahvaljujući financijskoj stabilnosti i ojačanom tehničkom kadru iako će koristiti istu specifikaciju Ferrarijeve pogonske jedinice iz 2016.

Sauber od siječnja ima novog tehničkog direktora Jorga Zandera koji je došao iz Audijeva LMP1 projekta nakon povlačenja njemačkog proizvođača iz Svjetskog prvenstva utrka izdržljivosti, a Nijemac je otkrio koje se sve pozitivne promjene događaju u momčadi i koji su im ciljevi u 2017.

“Prvi dojmovi su vrlo pozitivni, toplo sam dočekan i oduševljen sam stavom cijele momčadi,” rekao je Zander za Auto Motor und Sport.

“Sauberov zračni tunel jedan je od najboljih razvojnih poligona u profesionalnom motorsportu, a komponente za modele u zračnom tunelu možemo brzo proizvesti pomoću SLS i SLA sustava što nam omogućuje brz i učinkovit aerodinamički razvoj.”

“U području šasije možemo sami proizvoditi karbonske strukture, puno se toga promijenilo posljednjih godina,” rekao je Zander koji je već bio član Sauberove F1 momčadi 2006. i 2007.

“Moje su dužnosti optimizirati organizacijsku strukturtu jer imamo sjajne inženjere i tehničare, ali moj glavni fokus je na tehnologiji, posebno na upravljanju i usmjeravanju odjela za dizajn i razvoj.”

“Želim vidjeti jasan trend rasta u odnosu na prošlu godinu, a naš cilj je ustabiliti se u sredini poretka. Za razliku od prošle godine, primijenit ćemo svoj razvojni plan tijekom sezone, ali moramo biti oprezni jer ne znamo što radi konkurencija.”

“Općenito, iduća godina bit će važna za nas jer moramo provesti strukturne i procesne optimizacije, a toga nema u profesionalnoj literaturi jer je riječ o individualnim prilagodbama gdje čovjek i njegova kultura igraju važnu ulogu.”

Uskoro započinje rad na bolidu za 2018.

Wehrlein Manor Ericsson Sauber Brazil F1 2016 Foto Twitter

Osim što Sauber cilja na sredinu poretka, uskoro će započeti rad na bolidu za 2018. koji će biti prvi čiji će razvoj otpočetka voditi novi tehnički direktor Zander.

“Uskoro ću se sa svojim tehničkom grupom posvetiti konceptu bolida za 2018. To nije prerano jer želimo provesti analizu na temelju početka 2017.”

“Želimo osigurati samopouzdanje u momčadi i dugoročnu stabilnost.”

“A na temelju onoga što sam dosad vidio vrlo sam optimističan da to možemo i ostvariti.”

Sauber je 2016. završio na pretposljednjem, desetom mjestu, i to tek nakon što je Felipe Nasr u pretposljednjoj utrci sezone završio deveti kao pretposljednji osvajač bodova čime su prestigli Manor u poretku konstruktora.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Honda iznenađena Mercedesovim napretkom od zimskih testiranja

Honda kaže da su iznenađeni Mercedesovim napretkom u snazi motora u kvalifikacijskom način…