Sauberov novi bolid propušta prvi test u Barceloni

adderly-fong-sauber-ferrari-c34-abu-dhabi-f1-tyre-test-2015-pirelli-ultra-soft

marcus-ericsson-sauber-ferrari-c34-abu-dhabi-f1-tyre-test-2015-pirelli-super-soft

Sauberov najnoviji bolid C35 s kojim će se natjecati u ovogodišnjem prvenstvu Formule 1 neće biti spreman za prvi test u Barceloni 22. veljače na kojem će momčad nastupati sa modicifiranim C34 iz 2015.

Švicarska momčad, jedna od rijetkih koja je uspjela osvojiti bodove u svom prvom nastupu u Južnoj Africi 1993., zadržat će iste vozače kao i prošle godine – Šveđanina Marcusa Ericssona i Brazilca Felipea Nasra, a novi bolid kasni zbog pomicanja termina prve utrke u Australiji.

Sauberov novi bolid bit će agresivnije koncipiran

Novi bolid C35 bit će spreman za drugi test u Barceloni koji će se održati od 1. do 4. ožujka, a na prvom testu 22. veljače Sauber će nastupati s modificiranim prošlogodišnjim C34 koji će imati novi vizualni identitet.

Nakon katastrofalne 2014. u kojoj prvi puta u svojoj povijesti nisu osvojili ni boda, Sauber je imao bolju 2015. kada su već na prvoj utrci osvojili 14 bodova. Ipak, zbog nedovoljnog budžeta za razvoj kompetitivnost Saubera C34 opadala je s brojem odvoženih utrka pa su u ostatku sezone osvojili tek 22 boda.

Biografija momčadi: Sauber

Sauber će se 2016. naći pod pritiskom znatno ojačanog Manora koji će imati najnoviju specifikaciju Mercedesova motora i nove momčadi u Formuli 1 Haas F1 koji će, kao i Sauber, imati najnoviju specifikaciju Ferrarijeva motora. Amerikanci su potpuna nepoznanica od kojih se može očekivati i posljednje mjesto i osvajanje bodova na prvoj utrci. Dio odgovora zasigurno leži na prvim testiranjima u Barceloni.

sauber-c11-1993
Sauberov prvi F1 bolid, C11 iz 1993.
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes – Ferrari je koristio ‘puno manju snagu motora’ od svojih klijenata

Mercedes je u svom osvrtu na prva tri dana testiranja spomenuo da ne mogu točno predvidjet…