Saudijska Arabija u pregovorima je s vodstvom Formule 1 oko termina utrke za iduću sezonu koja bi opet mogla početi na Bliskom Istoku, a ove godine mogli bi popuniti termin nastao otkazivanjem VN Australije i održati dvije uzastopne utrke na novoj uličnoj stazi u Džedi.

Testiranja uoči nove F1 sezone 2022. trebala bi se održati na dvije destinacije i trajati šest umjesto tri dana kao ove sezone zbog velike promjene tehničkoga pravilnika koji je trebao stupiti na snagu ove godine.

Formula 1 iduće godine ulazi u novu eru s potpuno novim tehničkim pravilnikom koji bi trebao omogućiti bliže utrkivanje zbog manjega gubitka downforcea prilikom bliskoga praćenja, a čini se da će momčadi iz toga razloga imati više dana predsezonskih testiranja.

Uoči ove sezone održana su samo tri dana predsezonskih testiranja u Bahrainu, u kojem se vozila i prva utrka sezone, ali iduće godine trebalo bi se testirati i u Barceloni i u Bahrainu.

Testiranja bi trebala započeti s tri dana u Barceloni od 23. do 25.2., a od 11. do 13.3. na rasporedu bi trebao biti drugi test u Bahrainu koji će vrlo vjerojatno biti domaćin prve utrke sezone.

Zbog mogućega otvorenja sezone u Bahrainu 20.3. Saudijska Arabija mogla bi biti domaćin druge utrke sezone 27.3., za razliku od ove sezone kada imaju termin na kraju sezone.

Ukoliko bude potrebe, Saudijska Arabija mogla bi biti domaćin dvaju utrka ove sezone – prva će se sigurno održati 5.12., ali mogli bi popuniti i termin prije toga (21.11.) umjesto otkazane VN Australije.

“Formula 1 još nas nije tražila da ugostimo drugu utrku, ali što se tiče naših priprema sve ide prema planu tako da ako bude potrebno možemo održati i još jednu utrku prije našega termina,” rekao je promotor VN Saudijske Arabije, princ Khalid Bin Sultan Al Faisal za Motorsport.com.

“S obzirom na sve ono što se događa globalno, ako bude potrebe napravit ćemo ono što je najbolje za prvenstvo. Što se tiče nas, želimo se usredotočiti na našu prvu utrku, imamo lijepe planove što se tiče promocije, aktuvnosti i otvarajuće ceremonije.”

“Ali na kraju, ako trebaju još jednu zemlju onda možemo biti ta opcija i pomoći Formuli 1.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…