2022 Saudi Arabian GP Perez leads Leclerc at the start Photo Red Bull Edited by MAXF1net

Vodstvo staze Jeddah Corniche Circuit objavilo je važne promjene za iduće izdanje VN Saudijske Arabije koje bi trebale rezultirati boljom vidljivošću i većom sigurnošću nakon što su se vozači žalili na pojedine segmente superbrze ulične staze.

Nakon dva izdanja noćne utrke na novoj uličnoj stazi u Džedi, vodstvo staze odlučilo je napraviti promjene kako bi udovoljili vozačima i Formuli 1 oko prigovora vezanih uz lošu vidljivost na nekim jako brzim dijelovima, ali i na sigurnost visokih rubnika na pojedinim dijelovima.

Za treće izdanje utrke vozači će biti suočeni s novom vrstom rubnika koji će se sastojati od nazubljenih linija koji će protresti bolid i usporiti ga kako vozači ne bi vozili preširoko, a oni će biti postavljeni u zavojima 3, 14, 19, 20 i 21.

U zavojima 4,8,10,11,17 i 23 bit će postavljeni novi nakošeni rubnici umjesto dosadašnjih čeličnih što bi također trebalo poboljšati sigurnost uz zadržavanje ‘kazne’ za vozača koji vozi preširoko.

Jeddah Corniche Circuit changes for 2023 Saudi Arabian GP Turn 14 Photo Saudi Motorsport Company
Jeddah Corniche Circuit changes for 2023 Saudi Arabian GP Turn 14 Photo Saudi Motorsport Company

Kako bi se poboljšala vidljivost u zavojima 14 i 20, unutarnji zidovi značajno su pomaknuti prema unutra – 7.5 metara u zavoju 14 i 5 metara u zavoju 20 s dodadnim nazubljenim linijama između bijele linije i zida s ogradom.

Žičana ograda u zavojima 8 i 10 također je doživjela određene promjene kako bi vozači imali bolju vidljivost, što je posebno bitno kad neki od vozača uspori i predstavlja opasnost za nadolazeće vozače koji voze punom brzinom.

Promjene su dotaknule i zavoje 22 i 23, dosad vrlo brzu kombinaciju zavoja s visokim rubnicima, a za 2023. ti će zavoji biti značajno sporiji pomicanjem ograde u zavoju 23 i promjenom vrste rubnika kako bi se smanjila ‘lansiranja’ vozača preagresivnim prelaskom preko rubnika.

Saudijska Arabija, kao i ove godine, i iduće godine zauzima drugo mjesto u kalendaru Formule 1 iza prve utrke u Bahrainu.

Jeddah Corniche Circuit changes for 2023 Saudi Arabian GP Turn 20 Photo Saudi Motorsport Company
Jeddah Corniche Circuit changes for 2023 Saudi Arabian GP Turn 20 Photo Saudi Motorsport Company
Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Najava VN Japana – Red Bull na Suzuku ponovno stiže nakon poraza

Nakon Ferrarijeve dvostruke pobjede u Australiji koju je predvodio Carlos Sainz Formula 1 …