Formula 1 iduće godine dobiva još jednu utrku uz već planirane utrke u Vijetnamu i Nizozemskoj koje su trebale biti održane ove godine, a riječ je o Saudijskoj Arabiji koja će dobiti termin u rekordno velikom kalendaru od 23 utrke.

F1 momčadi jučer su sastanku F1 komisije dobile nacrt kalendara za iduću sezonu, a Autosport prenosi da prva inačica kalendara ima 23 utrke, uključujući Saudijsku Arabiju uz 22 utrke koje su se trebale voziti ove godine.

Sezona bi trebala početi 21.3. u Australiji nakon čega slijedi Bahrain tjedan dana kasnije dok dva tjedna iza slijedi Kina (11.4.) i Vijetnam (25.4.) koji je ove godine trebao debitirati u F1 kalendaru.

VN Nizozemske, koja se ove godine trebala vratiti nakon više od 30 godina, neće se održati početkom petoga mjeseca kako je bilo planirano za 2020. nego će se održati u jesen iza utrka u Belgiji i Italiji.

Španjolska će tako biti na rasporedu iza Vijetnama (9.5.), a Monako će se održati dva tjedna kasnije (23.5.). Slijede Azerbajdžan i Kanada, a zatim europski niz utrka – Francuska, Austrija, Velika Britanija i Mađarska koja će biti posljednja utrka prije ljetne stanke.

Zatim slijede Belgija, Italija i Nizozemska koje će se održati u tri tjedna, a u istom rasponu održat će se i Singapur, Rusija i Japan.

Sezona će završiti utrkama u SAD-u, Meksiku, Brazilu i Abu Dhabiju u još uvijek nepoznatom redoslijedu, ali sigurno je da će Abu Dhabi biti posljednja utrka, kao i svih prethodnih godina od 2014.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren MP4-25 s inovativnim F-duct sustavom prodan za višemilijunski iznos

McLaren MP4-25 iz 2010. kojim su upravljali Lewis Hamilton i Jenson Button prodan je na au…