Petodnevna testiranja Scuderije Ferrari na Fioranu završila su jučer poslijepodne nakon što su Mick Schumacher i Callum Ilott odvozili posljednje krugove u Ferrariju SF71, a ukupno je tijekom pet dana nastupilo sedam vozača koji su odvozili više od 1500 kilometara.

Na testu su, osim Micka i Calluma, sudjelovali vozači F1 utrka Charles Leclerc i Carlos Sainz, a Španjolac je debitirao na stazi sa svojom novom momčadi.

Robert Shwartzman i Marcus Armstrong također su vozili SF71H, a Giuliano Alesi se oprostio od Ferrarijeve vozačke akademije, nakon što je prvi put vozio u bolidu Formule 1, 30 godina nakon što je njegov otac Jean debitirao uza Ferrari.

Tijekom pet dana SF71H je prešao preko 500 krugova, što je ekvivalent više od 1500 kilometara. Bilo je to korisno iskustvo za vozače, a također i za momčad, omogućujući posadi da se vrati u zamahu utrka, testirajući sve postupke za nadolazeću sezonu, koja će barem za prvi dio biti ista kao i prošle godine, s osobljem podijeljenim u podskupine i ‘mjehuriće’ i koji moraju nositi maske kao dio COVID-19 protokola.

Mick je izašao na stazu malo nakon 9:30 i odradio pedesetak krugova, isto kao i prethodnog poslijepodneva, što je ukupno ekvivalent udaljenosti jedne F1 utrke (oko 300 km).

Maya Weug, prva djevojka koja se pridružila Ferrarijevoj vozačkoj akademiji i James Wharton, koji je pobijedio u svjetskom finalnom izviđačkom FDA-u, pratili su događanja iz boksa.

2021 Fiorano Mick Schumacher on track side view Fiorano Ferrari SF71H 2018 on Thu 28 Jan 2021 Photo Ferrari
Mick Schumacher, Ferrari SF71H, Fiorano (Photo: Ferrari)

Od 13:21 upravljač SF71H preuzeo je Callum Ilott, koji je završio drugi nakon Micka u prvenstvu Formule 2 2020. godine. Ovo mu je bila druga vožnja u Ferrarijevom bolidu iz 2018., nakon što ga je prošle godine vozio 30. rujna na testu #RoadToF1, u ​​kojem su sudjelovali i Mick Schumacher i Robert Shwartzman. Callum je odradio gotovo 50 krugova, bez problema prolazeći kroz cijeli program koji je momčad pripremila.

Scuderia sada nastavlja s pripremama za nadolazeću sezonu u tvornici. Vozači Ferrarija vratit će se na stazu u Bahrainu sredinom ožujka (12.-14.) kada je na rasporedu predsezonski test, a od 26. do 28.3. na rasporedu je prva utrka sezone na istoj stazi.

“Sedam vozača na stazi tijekom pet dana, prelazeći više od 1500 kilometara između njih, stvorili su zaista naporan tjedan za momčad u Fioranu,” rekao je Laurent Mekies, sportski direktor Scuderije Ferrari.

“Najvažniji aspekt testa bio je pružiti službenim vozačima utrke Scuderia, Charlesu i Carlosu, priliku da se ponovno vrate u zamah vožnje nakon zimske stanke.”

“Za FDA momke bila je to još jedna prilika da iskuse vožnju automobila Formule 1. Za Carlosa i Marcusa test je također bio ‘prvi’, jer je Španjolac debitirao s novom momčadi, a Novozelanđanin je prvi put doživio bolid Formule 1.

“Za Giuliana je test predstavljao oproštajni dar, jer je njegovo vrijeme s FDA-om završilo. Mislim da je najbolja stvar tijekom tjedna bila atmosfera u garaži na našoj domaćoj stazi, sa svim momcima koji su zaista sretni što su se vratili na stazu, kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću sezonu.”

2021-Fiorano-Callum-Ilott-Ferrari-test-in-the-pits-Fiorano-Ferrari-SF71H-2018-on-Fri-29-Jan-2021-Photo-Ferrari
Callum Ilott, Ferrari, Fiorano (Photo: Ferrari)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ricciarda ne brine slabiji start sezone – ‘Već sam to prošao u Renaultu’

Daniel Ricciardo kaže da je očekivao da će mu trebati neko vrijeme prije nego bude u moguć…