Mick Schumacher kaže da mu slavno prezime ne donosi pritisak uoči prve F1 sezone i da ga svakoga dana motivira da se trudi biti što je moguće bolji.

Schumacher će nakon osvajanja naslova prvaka u Formuli 3 (2018.) i Formuli 2 (2020.) debitirati u Formuli 1 s Haasom koji je uoči sezone objavio da ne planiraju razvijati bolid tijekom sezone kako bi se što prije usredotočili na 2022.

Haas je imao vrlo teške posljednje dvije sezone koje su završili na devetom mjestu, a posebno izazovno bilo je 2020. kada su osvojili samo tri boda.

Schumacheru će u debitantskoj sezoni momčadski kolega biti Nikita Mazepin, peti u poretku Formule 2 prošle godine, a Nijemac se dotaknuo teme slavnoga prezimena koje navijače asocira na sedmerostrukoga svjetskog prvaka Michaela Schumachera.

“Nikad nisam rekao da je to pritisak i mislim da to nikad neću reći,” rekao je Schumacher.

“Jako sam sretan nositi to prezime i vratiti ga u Formulu 1.”

“Jako sam ponosan na to i sretan sam što ga imam. To mi je kao dodatni poticaj i daje mi motivaciju svakoga dana da radim što više i što jače mogu.”

“Definitivno postoje različiti čimbenici s kojima ću se morati nositi [u prvoj F1 sezoni], a najveći sam već odradio – imati jako snažnu povezanost s momčadi.”

Mick Schumacher Haas F1 2021 seat fitting Photo Haas
Mick Schumacher u novom Haasovom F1 bolidu VF-21 (Photo: Haas)

“To je ono čemu težim i s čim sam jako sretan.”

“To je jedna od jakih strana, moramo biti mentalno snažni u svim situacijama i to je jako važno. Zatim želimo započeti sezonu na visokoj razini i nadam se da ćemo moći primijeniti sve što sam naučio posljednjih godina.”

Schumacher je dodao da je namještanje sjedala u Haasovoj F1 tvornici u Banburyju trajalo duže od očekivanoga, ali da je zadovoljan rezultatom.

“Nije bilo lako, putovanje u Englesku jako je ograničeno. Imali smo plan, ali onda su se pravila promijenila i morao sam u samoizolaciju. Tako da sam morao pronaći period kad mogu žrtvovati deset dana kako bih mogao biti s momčadi dan i pol.”

“Bio je to dug dan, mislim da smo počeli u osam ujutro i završili u 10:30 navečer. Ali vrijedilo je. Uspjeli smo riješiti sjedalo što je jako dobro. Osjećaj je dobar i prilično sam siguran da imam dobro sjedalo.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kako Verstappen može do naslova u Saudijskoj Arabiji

Max Verstappen prvi se puta u F1 karijeri bori za naslov prvaka i trenutno ima prednost od…