Sean Bratches više neće obnašati dužnost upravljačkoga direktora komercijalnih operacija u Formuli 1, ali će nastaviti vršiti savjetodavnu ulogu iz SAD-a.

Liberty Media preuzela je Formulu 1 početkom 2017. godine, a na mjesto komercijalnog direktora postavljen je Sean Bratches kako bi utemeljio komercijalnu grupu ‘svjetske klase’ kakva nije postojala pod prijašnjim vlasnicima.

Ali nakon tri godine FOM i Bratches su se razišli, a zasad neće tražiti zamjenu za njegovu funkciju.

“U posljednje tri godine Sean je izgradio i vodio skupinu ljudi koja je transformirala komercijalni biznis iz pretežno motorsport sfere u vodeći globalni medijski i zabavni brend,” stoji u priopćenju iz Formule 1.

“Kao dio transformacije, utemeljio je menadžmentski tim svjetske klase i strukturu koja će nastaviti služiti sportu i njegovim ljubiteljima u budućnosti.”

“Pod njegovim vodstvom, digitalni biznis Formule 1 temeljito je dorađen, lansiranjem nove responzivne web platforme i proširenja brenda u nova područja. Svi ključni podaci poput broja posjetitelja na utrkama, TV gledateljstva i digitalnih i socijalnih pokazatelja su porasli tijekom njegova vodstva.”

“Također, kreirao je i nadzirao nove incijative poput Netflix serije “Drive to Survive”, demonstracija uživo u glavnim gradovima diljem svijeta, utemeljio Esport seriju Formule 1 i uveo inovativne događaje poput “Extreme Innovation Series”.

Nakon tri godine u ulozi komercijalnoga direktora Formule 1, Bratches se odlučio vratiti u SAD kako bi bio bliže obitelji i započeo novo poglavlje u svom životu.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN 70. obljetnice – Verstappen pobijedio Mercedese, Hamilton izjednačio Schumachera

Max Verstappen ostvario je prvu pobjedu ove sezone i prvu Red Bullovu na Silverstoneu nako…