Šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl kaže da ohrabruje svoje kolege da preuzimaju više rizika s tehničkim rješenjima kako bi sustigli vodeće tri momčadi i da će ih on zaštiti ukoliko nešto pođe po zlu.

McLaren nije pobijedio ni osvojio pole position od posljednje utrke F1 sezone 2012. u Brazilu, ali nakon tri teške sezone s Hondom i podjednako teške prve godine s Renaultom ove godine pokazuju ohrabrujuće znakove napretka.

Nakon nešto manje od pola sezone McLaren se nalazi na četvrtom mjestu s 20 bodova više od Renaulta, a njihov MCL34 bio je četvrti najbrži na dvije uzastopne utrke u Francuskoj i Austriji iako je riječ o potpuno različitim konfiguracijama staze.

Seidl kaže da je najvažnije da McLaren nastavi s kontinuiranim razvojem bolida i usredotoče se na razumijevanje razvojnih procesa i alata.

“Važno je da se ne žurimo i da idemo u detalje u smislu metoda i alata koje koristimo za razvoj jer je to temelj za agresivni razvoj koji nam je potreban kad imamo ovoliki zaostatak [za vodećima],” rekao je Seidl.

McLaren MCL34 Austrian GP F1 2019 pits close Photo McLaren

“Moramo ponovno izgraditi samopouzdanje unutar momčadi, ali i biti dovoljno hrabri kako bismo se odlučili za riskantne koncepte. To je nešto što momčadi s puno iskustva i samopouzdanja poput Mercedesa mogu činiti.”

“Važno je biti dobar u kategorijama poput zaustavljanja u boksu i strategije i pokazati da se već sada možemo boriti s velikima jer je jasno da je smanjenje zaostatka u performansama nešto za što će nam trebati vremena.”

“Kad imate loše godine kao što ih je McLaren imao onda ste na neki način suočeni sa zidom. Mislim da promjene koje su posljednjih godina učinjene ne pomažu u smislu stabilnosti momčadi.”

“Ja sam čovjek koji ohrabruje ljude da preuzimaju rizike i koji će ih zaštititi kad nešto pođe po zlu. Morate prihvatiti da će se pogreške događati. Trebalo bi ih spriječiti, ali ako se dogode bitno da se ne ponove.”

“Mi smo u poziciji da moramo preuzimati rizike. Ali kako bismo to činili, moramo ponovno imati određenu dozu samopouzdanja unutar momčadi, određenu kulturu i duh i to je nešto što moramo ponovno zajedno izgraditi.”

“Ne kažem da je situacija loša, kad sam došao bio sam zaista impresioniran s dobrim rezultatima ove godine, s pozitivnom atmosferom u momčadi, s naletom koji je tu i važno je nastaviti u tom smjeru.”

Lando Norris, McLaren MCL34

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

‘Senzacionalni’ Verstappen Brawna podsjetio na Schumachera

Ross Brawn kaže da ga je Max Verstappen na prošloj utrci na Silverstoneu 'na puno načina' …