Ferrarijev testni vozač Robert Shwartzman vozit će umjesto Carlosa Sainza na prvom slobodnom treningu za VN Nizozemske čime će momčad iz Maranella odraditi prvu od dvije obavezne sesije u kojoj priliku moraju dati neiskusnim vozačima.

Bit će to prva od dvije rookie sesije u 2023. za rusko-izraelskoga vozača, koji je imao prethodne nastupe za momčad u Austinu i Abu Dhabiju prošle godine, kao i test u Ferrariju SF71H u Fioranu u siječnju iste godine.

Sve momčadi moraju ispuniti obavezu od barem dva prva slobodna treninga za vozače koji nisu startali u više od dvije utrke u Formuli 1.

Shwartzmanova vožnja bit će prva za bilo kojeg rezervnog ili ne-trkaćeg vozača ove godine, iako se McLarenu, Williamsu i AlphaTauriju računaju i nastupi Oscara Piastrija, Logana Sargeanta i Nycka de Vriesa na prvom treningu prvoga vikenda sezone u Bahrainu.

Ferrari ima više fleksibilnosti sa Shwartzmanom nego neke druge momčadi sa svojim neiskusnim vozačima budući da se trenutno ne natječe u Formuli 2 u kojoj je 2020. završio četvrti, a 2021. drugi u poretku.

“Robert će u Zandvoortu voziti Carlosov bolid, a još jednom, vjerojatno u Abu Dhabiju, Charlesov,” rekao je šef momčadi Frederic Vasseur.

Vasseur je dodao da se radije držao Shwartzmana nego dao vožnju članovima Ferrarijeve vozačke akademije Oliveru Bearmanu i Arthuru Leclercu, koji trenutno šesto i 14. mjesto u poretku Formule 2.

“Moraju biti usredotočeni na F2 prvenstvo”, rekao je.

“Pokušat ćemo im dati prilike za testiranje bilo na bolidu za 2021. ili na nečem drugom prije kraja sezone. Ali želim ih potaknuti da ostanu usredotočeni na F2 prvenstvo.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Vasseur – ‘I Verstappen griješi kad više nemaju veliku prednost’

Frederic Vasseur kaže da i Max Verstappen može pogriješiti sada kada više nemaju prednost …