Vodstvo staze Silverstone potpisalo je novi petogodišnji ugovor s Formula One Managementom nakon glasina da se utrke Formule 1 više neće održavati na toj legendarnoj stazi.

Silverstone je 13.5.1950. bio domaćin prve utrke Formule 1 na kojoj je Nino Farina slavio s pole positiona, a 2017. je British Racing Drivers’ Club, koji je u vlasništvu Silverstonea, aktivirao klauzulu prema kojoj je ovogodišnja F1 utrka trebala biti posljednja na toj stazi.

Nakon što su 2010. potpisali 17-godišnji ugovor s F1 menadžmentom, BRDC je shvatio da ugovor nema financijskoga smisla jer je iznos koji su trebali platiti za utrku postajao sve veći iz godine u godinu – od početnih 11.5 milijuna funti godišnje trebao je rasti do 26 milijuna funti u 2026.

Ali ugovor je ipak postignut i šef Formule 1 Chase Carey oduševljen je što će Silverstone ostati dio kalendara Formule 1.

“Zaista smo oduševljeni što će VN Velike Britanije ostati dio FIA Formula 1 Svjetskoga prvenstva barem idućih pet godina na Silverstoneu,” rekao je Carey.

“Uvijek smo govorili da ovaj sport mora zadržati povijesne staze, a Silverstone predstavlja kolijevku ovoga sporta, počevši 1950. godine.”

“Danas je Formula 1 globalni sport koji se održava na pet kontinenata i koji prati više od 500 milijuna navijača diljem svijeta, a naš cilj je povećati taj broj i dovesti ovaj sport u nove zemlje i zadržati njegove korijene.”

Petogodišnji ugovor omogućuje BRDC-u da odvaže je li im novi ugovor financijski isplativ iako detalji oko ugovora nisu poznati.

Također, moći će vidjeti kako će se stvari razvijati s F1 utrkom na ulicama Londona koja se spominje dugi niz godina.

Budućnost VN Italije, Njemačke, Meksika i Španjolske ostaje neizvjesna nakon potvrde da će se u F1 kalendaru naći VN Nizozemske i Vijetnama.

Alonso Kubica Silverstone British GP F1 2010 duel 2 Photo G-Force
Alonso i Kubica utrkuju se na Silverstoneu u F1 sezoni 2010., dvije sezone prije nego što su trebali postati momčadski kolege u Ferrariju
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…