Vodstvo staze Silverstone potvrdilo je da će ove godine biti domaćin dvije utrke Formule 1 koje će se održati bez publike u nastojanju vodećih ljudi F1 prvenstva da skupe što je moguće više utrka u ovogodišnjem kalendaru.

F1 sezona 2020. trebala bi početi s dvije utrke u Austriji koje će se također održati bez publike, a Silverstone je potvrdio da će i oni biti domaćin dvaju utrka što momčadima smanjuje troškove i logističke izazove u trenutnoj situaciji s pandemijom koronavirusa.

“Oduševljen sam što mogu potvrditi da su Silverstone i Formula 1 postigli sporazum o održavanju dvaju utrka iza zatvorenih vrata ovoga ljeta,” rekao je Stuart Pringle, upravljački direktor Silverstonea.

“Utrke će odobriti naša vlada jer je sigurnost prioritet za sve uključene i morat ćemo se pridržavati svih COVID-19 pravila.”

“Želio bih se zahvaliti svim navijačima koji su dali svoju potporu i jamčimo im da ćemo dati sve od sebe da pomognemo Formuli 1 kako bi nam pružili spektakl ovoga ljeta.”

“Još uvijek ne želimo govoriti o datumima jer Formula 1 i dalje pokušava sastaviti kalendar i moramo im dati određenu dozu fleksibilnosti.”

“Sve ovisi o vladinom odobrenju. Ako vlasti nisu sretne, utrke se neće održati.”

Britanska vlast od kraja svibnja planira uvesti obaveznu 14-dnevnu karantenu za sve posjetitelje, a iako se govori o mogućim iznimkama još ništa nije potvrđeno.

Vlast razmatra poslušati sugestiju vodećih virologa koji predlažu da svi vozači i članovi momčadi moraju biti testirati dvaput u periodu od pet dana prije utrke što bi dovelo do petodnevnog perioda izolacije umjesto obaveznih 14 dana.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli najavio istragu oko pucanja guma u završnici utrke

Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici…