pirelli-soft-tyres-brazil-2015-foto-pirelli

Talijanski proizvođač guma u Brazil će donijeti tri najtvrđe mješavine guma, tek peti puta ove sezone, a najmekše soft gume očekivano su najtraženije među svim momčadima.

Pirelli je na prošloj utrci u Meksiku donio pretvrde gume budući da su vozači na medium gumama mogli odvoziti cijelu utrku, a vozači i momčadi za Interlagos su odabrali pretežno soft gume.

Momčadi FIA-i odabire moraju dostaviti 14 tjedana prije utrka izvan Europe kako bi Pirelli stigao pripremiti dovoljan broj potrebnih komponenti guma, a vozači su za Brazil izbjegavali najtvrđe hard gume.

To je nastavak trenda koji pratimo cijele sezone gdje vozači uglavnom izbjegavaju najtvrđe mješavine, a najviše biraju upravo najmekše komponente. Samo su četvorica vozača (Raikkonen, Hulkenberg, Perez i Gutierrez) odabrala po dva seta hard guma, a svi ostali imat će po jedan set.

Broj setova medium guma varira između tri i pet, a Vettel i Raikkonen imaju različit broj (Nijemac jedan set više).

Nijedan vozač nema manje od sedam setova soft guma, a najviše ih imaju Willimsovi vozači Bottas i Massa, po devet setova.

ODABIR VOZAČA ZA VN BRAZILA

pirelli f1 2016 brazil drivers selection
Odabir guma za VN Brazila 2016. (Foto: Pirelli)
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

4 Komentari na "Soft gume tražena roba u Brazilu"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
FerrariHR
Pretplatnik

Gume su prevažan čimbenik u formuli,ali ih momčadi svake godine moraju iznova ” razumit “, to mi je fascinantno. Tako jednostavan proizvod a tako kompliciran.

F12013
Pretplatnik

Upravo tako. Čini se da motor pada u treći plan. U pravom je aerodinamika, pa onda gume… Prošlo je vrijeme kad je Enzo Ferrari govorio da je motor najvažnija stavka bolida…

FerrariHR
Pretplatnik

Ha ha,sirova snaga sad mora bit upakirana u sve ostalo,a ne obrnuto kako je prije bilo. Kolega,kakav ti se čini portal? Meni je strašan☺

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Singapur 2016. – Rosbergu pole, pobjeda i vodstvo u poretku

Nico Rosberg na današnji je dan 2016. slavio na VN Singapura i postao novi vodeći u poretk…