Komercijalni direktor VN Belgije Stijn De Boever potvrdio je da je utrka dobila zeleno svjetlo od belgijske vlasti i da će se, kao i utrke u Austriji i Velikoj Britaniji, održati bez publike uz minimalan broj pristunih članova momčadi.

Austrija će biti domaćin prve utrke ovogodišnjeg prvenstva pogođenog COVID-19 pandemijom dok će se druga utrka vjerojatno održati u srijedu nakon prve, a Silverstone je također potvrdio da će biti domaćin dvaju utrka u srpnju.

Pozitivne vijesti stižu i iz Belgije gdje je komercijalni direktor VN Belgije Stijn De Boever potvrdio da su dobili zeleno svjetlo od vlasti kako bi mogli organizirati utrku po strogim napucima vezanim uz COVID-19 situaciju.

“Već smo imali osnovni dogovor s Formulom 1,” rekao je De Boever za Motorsport.

“Ali trebali smo i zeleno svjetlo od vlade kako bismo mogli nastaviti.”

“Ideja je uspostaviti partnerstvo s Formulom 1 kako bismo organizirali ovu utrku, ali regija neće morati ništa platiti za održavanje utrke [jer neće moći prodavati karte].”

“Postoji 50 godina povijesti F1 utrka na Spa Francorchampsu pa je održavanje utrke važno za Belgiju i regiju.”

Hakkinen (Lotus Ford), Schumacher (Benetton Ford) i Alesi (Ferrari) na VN Belgije 1992. na kojoj je Schumacher ostvario prvu F1 pobjedu (Photo: imgur)

“Naporno smo radili s RACB-om [belgijski motorsport savez] i FIA-om kako bismo vidjeli koji je apsolutni minimum osoblja koji bi došao na utrku i to bi bilo oko 1000.”

“Svaka momčad bit će poput obitelji koja se neće miješati s drugim momčadima.”

“Stavili smo sve procedure na papir kako bismo vidjeli kako ćemo upravljati situacijom, poput organiziranja cateringa i osiguravanja maski.”

“Jako blisko surađujemo s drugim promotorima. Austrija će biti prva pa ćemo kopirati ono što je radilo kod njih. Trebali bismo dobiti izvješće nakon svake utrke kako bismo vidjeli što je funkcioniralo, a što nije i kako bi naša organizacija trebala izgledati.”

“Dat ćemo sve od sebe kako bismo poštivali socijalno distanciranje i bili što je moguće čišći. To nam je jako važno.”

Belgija je bila domaćin 64 utrke u F1 prvenstvu počevši s utrkom u prvoj F1 sezoni 1950., a čak 52 utrke održane su na Spa Francorchampsu uz 10 utrka na Zolderu i dvije na Nivellesu.

Posljednji puta F1 kalendar bio je bez VN Belgije 2006., a to se dogodilo još samo još pet puta – 2003., 1971., 1969., 1959. i 1957. – što znači da je Belgija iz kalendara izbivala samo šest puta u 70 održanih sezona.

Sebastian Vettel Ferrari Belgian GP F1 2019 Eau Rouge Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli najavio istragu oko pucanja guma u završnici utrke

Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici…