Staza Spa Francorchamps doživjet će važne promjene uoči nove trkaće sezone, a najveće promjene su nove izletne zone u superbrzim zavojima Eau Rouge i Blanchimont koje bi trebale povećati razinu sigurnosti za sve kategorije utrkivanja.

Belgijska staza uz potporu vlade prolazi kroz zahvate vrijedne 80 milijuna eura, a radovi su počeli u 11. mjesecu prošle godine, uključujući nove izletne zone i rušenje nekih starih građevina.

Osim što će promjene povećati sigurnost za kategorije koje se već voze na toj stazi, Spa cilja na FIM licencu C kategorije koja im je potrebna kako bi održali 24h Spa utrku motocikala koja je na rasporedu u šestom mjesecu.

Najzanimljivija promjena svakako je nova, šira izletna zona u superbrzoj kombinaciji zavoja Eau Rouge / Raidillon – sama konfiguracija zavoja ostat će ista, ali će asfaltne izletne zone s obje strane biti šire, što je izuzetno važno zbog velikih brzina koje automobili i bolidi postižu na tom mjestu.

Krajem prošle godine srušena je i stara kuća kod zavoja Raidillon, a na njenom mjestu bit će izgrađena nova tribina s 4600 mjesta i VIP boksevima čiji bi radovi trebali biti dovršeni do četvrtoga mjeseca.

Zavoji La Source (prvi zavoj) i Les Combes (nakon Kemmel pravca) dobit će novu šljunčanu izletnu zonu koja će zamijeniti asfaltnu, a ograde u zavojima Les Combes i Malmedy (deveti zavoj) pomaknute su prema van kako bi se proširile izletne zone.

Superbrzi zavoj Blanchimont u trećem sektoru također će dobiti širu izletnu zonu, uključujući šljunčanu zamku, kako bi se i na tom mjestu povećala sigurnost budući da je riječ o izuzetno brzom i opasnom zavoju, posebno po kiši.

2022 Belgian GP New run off Eau Rouge Spa Francorchamps Photo Circuit de Spa Francorchamps
Photo: Circuit de Spa Francorchamps
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli ohrabren kvalitetom utrkivanja, vjeruju da bi poskakivanje bilo gore na 13-inčnim gumama

Pirellijev šef F1 programa Mario Isola smatra da bi poskakivanje bilo još gore da je Formu…