2022 Brazilian GP Hamilton Mercedes battles Schumacher Haas Photo Haas Edited by MAXF1net

Šef Haasove F1 momčadi Gunther Steiner kaže da Micku Schumacheru ne bi pomoglo ni da je na prošlom vikendu u Brazilu učinio ono što je uspio njegov momčadski kolega Kevin Magnussen jer su odluku donijeli na temelju nastupa u cijeloj sezoni.

Schumacher u dvije F1 sezone nije pokazao dovoljno da bi uvjerio šefove u Haasu da je on pravi odabir za budućnost, a njegov najveći problem je manjak iskustva koji je doveo do brojnih sudara na treninzima, kvalifikacijama i u utrkama.

To je Haasu generiralo dodatne troškove koji jako pogađaju momčad iz donjega dijela sredine poretka, a puno iskusniji Magnussen pokazao se kao puno pouzdaniji, brži i konstantniji osvajač bodova od Schumachera iako prošle godine nije vozio u Formuli 1.

Haas se zato odlučio za 35-godišnjega Hulkenberga koji ima jako puno iskustva iako je Nijemac posljednju punu F1 sezonu odvozio 2019. godine u Renaultu.

“Ništa se ne bi promijenilo,” rekao je Steiner za Autosport na pitanje je li Schumacher osvajanjem pole positiona u Brazilu mogao zadržati vozačko mjesto.

“Jer ovu odluku ne možete donijeti na temelju jedne utrke ili jednoga kvalifikacijskog rezultata, to bi bilo pogrešno za obje strane.”

“Sudari su dio cijele priče, ali ne možete samo reći ‘on se razbio’, iako je jasno da to nije bilo dobro. Ne pokušavam učiniti stvar dobrom, ali možete vidjeti koliko utjecaja su imali njegovi dobri rezultati.”

“Jedna stvar bila je jako dobra, a to su rezultati iz Austrije [šesti] i Silverstonea [osmi], bili su to jako dobri rezultati [ujedno i jedini rezultati u krugu osvajača bodova].”

“A onda imate loše stvari poput sudara. Tako da je to mješavina svega.”

“Mick se jako poboljšao tijekom sezone, zato nam je trebalo tako dugo da odlučimo, nismo odlučili prije ljeta.”

Na pitanje što najviše nedostaje Schumacheru Steiner je naglasak stavio na iskustvo.

“Mislim da mu najviše nedostaje višegodišnje iskustvo u F1 i to što nije bio ni s jednom drugom momčadi osim nas. Nico je bio s tri ili četiri momčadi prije nas, ima iskustvo, a za iskustvo vam treba vremena. Mi nemamo vremena jer želimo ići naprijed, ne želimo biti tu gdje smo sad, želimo biti bolji.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Steiner bi potpisao Bearmana za Haas za F1 sezonu 2025.

Bivši šef Haasove F1 momčadi Guenther Steiner kaže da bi za iduću sezonu potpisao Olivera …