ferrari-sf15t-abu-dhabi-pirelli-tyre-test-f1-2015

Nakon što su 2015. značajno poboljšali svoju pogonsku jedinicu, kao i cijeli bolid, Ferrari se vratio na pobjedničke staze. Može li ih novi Ferrari 667 vratiti u borbu za naslov prvaka?

Ferrari je 2014. promašio s dizajnom određenih dijelova svoje pogonske jedinice jer su nastojali postići što kompaktniji (aerodinamički povoljniji) dizajn, ali su zbog toga kompromitirali snagu i učinkovitost.

Na novoj pogonskoj jedinici za 2015. promijenili su mnogo, uključujući pomicanje spremnika ulja koji se 2014. nalazio u kućištu mjenjača, a 2015. ispred motora. Komplicirani i neučinkoviti ispušni sustav zamijenjen je konvencionalnim, a ispušne grane termički su izolirane.

Ferrari je 2015. napredovao pola sekunde zahvaljujući gorivu

MGU-H 2014. se nalazio između turbine i kompresora, a 2015. ispred kompresora. Posebno inovativan bio je dizajn radijatora koji su bili prekriveni ‘škrgama’ (turbulentni zrak bolje odvodi toplinu), a za koje japanski proizvođač Denso tvrdi da su 10% bolje odvode toplinu od prethodnih.

To su samo neke od promjena koje su Ferrariju omogućile da se snagom značajno približi Mercedesu, a na novom 667 je da zatvori preostali zaostatak ili čak postane najbrži bolid u 2016.

NOVI SMJEŠTAJ POTPUNO NOVE, LAKŠE I KOMPAKTNIJE MGU-K JEDINICE

Ferrari je 2015. napravio veliki korak naprijed sa svojom pogonskom jedinicom

Momčadi već godinama nastoje smanjiti dimenzije stražnjeg kraja i prostora oko donjeg dijela bočnih stranica kako bi što više zraka (što većom brzinom) prošlo oko njih i preko difuzora što povećava učinkovitost i performanse samoga difuzora.

TEHNIKA: Pogonska jedinica

Tako je Ferrari za novi 667 u suradnji s Magnetti Marellijem razvio potpuno novu MGU-K jedinicu koja će biti kompaktnija i lakša, a koja neće stajati iza motora kao 2014. i 2015. nego s lijeve strane motora, više naprijed, po uzoru na sve ostale proizvođače. Tako će Ferrarijev stražnji kraj moći biti još uži nego 2015. što znači više downforcea i brža vremena po krugu.

Također, prema pisanju talijanskog portala f1analisitecnica, novi Ferrari imat će drukčije smješten hladnjak stlačenog zraka (eng. intercooler) koji se 2015. nalazio unutar V-prostora između redova cilindara V6 motora. Ferrarijev hladnjak zrak-voda trebao bi biti smješten unutar same šasije, po uzoru na Mercedes.

FERRARI 2015. JEDINI ZAVRŠIO S PREDNJIM PULL ROD OVJESOM I DUGIM NOSOM

sebastian-vettel-ferrari-sf15t-abu-dhabi-f1-tyre-test-2015-super-soft-pirelli-close-up

Za razliku od stražnjeg kraja, gdje sve momčadi koriste pull-rod koncept ovjesa, Ferrari je još 2012. krenuo drugačijim putem i odlučio se za pull-rod i na prednjem kraju, što je posljednji put imao Minardi 2001. kada je za njih također vozio Alonso.

Pull-rod prednji ovjes donosi aerodinamičke prednost s obzirom na položaj i kut spona ovjesa, ali kompromitira geometriju ovjesa. Iako Ferrari tvrdi da su uspjeli nadomjestiti te gubitke, posljednjih sezona uvijek se pojave glasine da će se Ferrari vratiti konvencionalnom push-rod prednjem ovjesu kojeg su 2015. koristile sve momčadi.

mercedes-w06-hybrid-front-suspension-brazil-gp-interlagos-f1-2015.
Što donosi novi Mercedes W07 Hybrid

McLaren je 2013. neuspješno slijedio Ferrarijev primjer s pull-rod prednjim ovjesom, ali su se 2015. vratili na konvencionalni push-rod.

Ferrari je 2015. jedini završio sezonu s dugim nosom pa je lako moguće da će i oni predstaviti vlastitu interpretaciju kraćeg nosa. Iako je s dugim nosom lakše proći chrash test, kraći nos omogućuje veći protok zraka ispod bolida te su sve momčadi nastojale predstaviti vlastitu inačicu kratkog nosa.

Kraći nos, zajedno s novim prednjim krilom, ‘usisnicima’ za hlađenje prednjih kočnica (koji se osim za hlađenje kočnica koriste i u aerodinamičke svrhe) i usmjerivačima zraka u tom području trebali bi Ferrariju omogućiti još više downforcea za kojim F1 momčadi neprekidno tragaju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Analiza

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Luksemburga 1998. – Hakkinen pobijedio Schumachera na Nurburgringu

Michael Schumacher pobijedio je pred Ferrarijevim navijačima u Monzi i na Nurburgring stig…