Stoffel Vandoorne ART Grand Prix

Stoffel Vandoorne ART Grand Prix

McLarenov testni i rezervni vozač Stoffel Vandoorne osigurao je vozačko mjesto u japanskoj Super Formuli 2016. nakon što nije uspio pronaći mjesto u Formuli 1.

Iako je 2015. dominantno osvojio naslov prvaka GP2 serije, Vandoorne nije uspio pronaći momčad s kojom bi se natjecao u svjetskom prvenstvu Formule 1, a McLaren ga je zadržao kao testnog i rezervnog vozača i 2016.

Belgijac će voziti za Dandelion momčad koja koristi Hondine motore i s kojom je prošle godine testirao na japanskoj Suzuki.

Vandoorne je zadovoljan raspletom situacije jer će natjecanjem u Super Formuli i testnim dužnostima za McLaren ostati u formi i čekati svoju priliku u Formuli 1 2017.

Stoffel Vandoorne Super Formula testing Suzuka 2015
Vandoorne je prošle godine testirao bolid Super Formule na Suzuki

“Bolidi Super Formule postižu sjajne brzine u zavojima što je dobra priprema za 2017.,” rekao je Stoffel misleći pritom na brže bolide koji nas očekuju iduće sezone.

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier prošle je godine izjavio da momčad preferira da se Vandoorne natječe upravo u Super Formuli.

“Dva su cilja: jedan je postizanje brzine i fizičke pripremljenosti, a drugi je količina prijanjanja koju imaju bolidi Super Formule, što će biti dobra priprema za 2017.,” rekao je Boullier.

Vandoorne će zamijeniti bivšeg F1 vozača Naraina Karthikeyana u momčadi Dandelion, a momčadski kolega bit će mu Japanac Tomoki Nojiri.

Sve momčadi u Super Formuli imaju identične Dallarine šasije, a motore isporučuju Toyota i Honda. Prošle godine Toyota je pobijedila na 7 od 8 utrka, a njihovi vozači zauzeli su prva četiri mjesta u prvenstvu.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren cilja započeti F1 sezonu 2023. s konkurentnim bolidom

McLaren planira napraviti veliki korak naprijed s bolidom za iduću sezonu i startati sezon…