Daniel Ricciardo Red Bull RB12 TAG Heuer Russia GP F1 2016 with aeroscreen 2

Strateška grupa i F1 Komisija dogovorile su jučer u Parizu brojne sportske i tehničke promjene za 2018. gdje su bili prisutni predsjednik FIA-e Jean Todt i prvi puta novi izvršni direktor Formule 1 Chase Carey.

Promjene u sportskom i tehničkom pravilniku odobrila je Strateška grupa i sada ih mora odobriti Svjetsko motorsport vijeće (WMSC).

Predmet rasprave bila je zaštita vozačeve glave, a odlučeno je da će se prioritet dati prozirnim rješenjima poput Red Bullova aerovizira. FIA planira testirati slične sustave na stazi uoči njihove primjene u sezoni 2018.

Kao što je već i najavljeno, iduće godine zabranit će se korištenje peraja koje uzdužno dijele pokrov motora kao i T-krila koja se ove godine koriste zbog rupe u tehničkom pravilniku.

Postrožit će se i mjere koje bi trebale osigurati da se ulje ne koristi kao gorivo, a tijekom trkaćeg vikenda momčadi će moći koristiti samo jednu specifikaciju goriva.

Pirelli će moći razvijati kišne gume za 2018. koristeći prethodnu specifikaciju bolida i dimenzja kotača, a ukoliko utrku prekine crvena zastava utrka će se nastaviti normalnim startom s mjesta.

Od ovogodišnje VN Španjolske, sportski pravilnik prisilit će momčadi da jasnije istaknu imena vozača i njihove brojeve.

Predstavnici momčadi koje nisu članovi Strateške grupe bit će pozvani na sastanke Strateške grupe kako bi imali pristup raspravama čime se želi ‘pokazati transparentnost i predanost FIA-e i vlasnika komercijalnih prava kako bi se poboljšala transparentnost u sportu’.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA je tražila Red Bull Ring da postavi šljunčane izletne zone u zavojima 9 i 10

Trkaći direktor Formule 1 Niels Wittich je nakon prošlogodišnje VN Austrije savjetovao vod…