Korištenje starih specifikacija motora u Formuli 1 iduće sezone bit će predmet rasprave na sastanku Strateške grupe, prenosi britanski Autosport.

Manor ove godine koristi Ferrarijeve motore iz 2014. nakon što su iskoristili rupu u pravilima, a Točka 4 tehničkoga pravilnika nakon toga je postala striktnija kako bi sve momčadi imale iste specifikacije motora. Ipak, plan je da se još jednom razmotri dopuštenje za korištenje starih specifikacija.

Ukoliko bi došlo do promjene tehničkog pravilnika, Manor bi 2016. mogao koristiti Mercedesove motore iz 2015., dok bi Red Bull, koji 2016. sigurno neće koristiti Renaultove motore, mogao koristiti Ferrarijeve motore iz 2015., s obzirom da im je Mercedes već odbio prodati svoju pogonsku jedinicu.

Također, razmišlja se i o uvođenju fiksne cijene pogonskih jedinica za jednu sezonu koja trenutno nije definirana. Momčadi pogonske jedinice svojim dobavljačima trenutno plaćaju između 15 i 20 milijuna britanskih funti, dok su u V8 eri cijene iznosile oko 7 milijuna britanskih funti.

FIA je priznala su zaboravili definirati jedinstvenu cijenu koja bi osigurala kontrolu troškova, ali da će to ubrzo ispraviti.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren s Mercedesom i Ricciardom želi biti konkurentan od prve utrke

Trećeplasirana momčad prošlogodišnjega F1 prvenstva McLaren ove godine želi biti konkurent…