Lawrence Stroll kaže da u Formulu 1 nije ušao iz altruističnih razloga da spasi bivšu momčad Force Indije nego da u ovom biznisu želi uspjeti kao i u svakom drugom, a vjeruje da bi dugoročno mogli ciljati na treće mjesto u poretku konstruktora.

Stroll i konzorcij investitora kupili su propalu momčad Force Indije uoči VN Belgije i tako spasili poslove više od 400 zaposlenika, a nakon promjene imena u Racing Point Force India za vrijeme trajanja sezone momčad je za F1 2019. prijavljena po imenom Racing Point.

Vodstvo momčadi priznalo je da ni to ime nije konačno za 2019., ali ambicije ne manjka ako pitate glavnog investitora Lawrencea Strolla koji je u momčad, posve očekivano, doveo svoga sina Lancea iz Williamsa zbog čega je bez mjesta u momčadi ostao Esteban Ocon.

Stroll vjeruje da će uvođenje određenih ograničenja po pitanju budžeta za F1 2021. omogućiti njegovoj momčadi da se ravnopravnije nosi s najjačim momčadima s obzirom da je Force India s ograničenim sredstvima, sigurno manjim nego što će ih sada imati, dvije godine zaredom završila četvrta u poretku (2016. i 2017.).

“Nisam ušao u ovo zbog ega, nisam tu da gubim novac,” rekao je Lawrence Stroll za New York Times.

“Ušao sam u ovaj projekt dugoročno, kao što sam učinio i sa svakim biznisom koji sam imao, bilo da je riječ o Tommy Hilfigeru, Michael Korsu ili nekom trećem.”

“Nije tajna da će u F1 biti uvedeno neko ograničenje budžeta i bolja raspodjela novca manjim momčadima.”

Lance Stroll Racing Point Force India VJM11 post season Abu Dhabi F1 2018 test Photo XPB

“To još uvijek treba biti razjašnjeno, ali postoje pravi sastojci i imao sam puno razgovora s Chaseom [Careyom, predsjednikom F1] kako bih shvatio pravac kojim žele ići i kojim moraju ići.”

“Za mene je to financijska prilika, a gledajući od 2021. to je profitabilna poslovna prilika.”

“S pravim ulaganjem, pravim vodstvom, pravom motivacijom, nema razloga zašto ne bismo trebali imati visoka očekivanja i biti u mogućnosti pucati još više iznad svoje težine i nadam se boriti se za to treće mjesto.”

Racing Point Force India sezonu 2018. je završila na sedmom mjestu jer su im obrisani svi bodovi osvojeni pod imenom Force India, a da nisu momčad bi završila na petom mjestu, 11 bodova iza Renaulta.

7. Force India/Mercedes 52   (1) (15) (2) (8) (2) (14) (7) (10) 18 14 3 8 4 1 4
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rosberg se bojao da neće moći držati korak sa Schumacherom

Nico Rosberg otkrio je da se bojao da neće moći držati korak sa sedmerostrukim svjetskim p…