Suci se slažu da kaznama nedostaje dosljednosti

Kimi Raikkonen and Max Verstappen Hungarian GP F1 2016 main straight Foto F1fanatic

Suci u Formuli 1 prihvaćaju kritike da njihovim kaznama nedostaje dosljednosti i planiraju održavanje sastanaka nakon utrka kako bi još jednom razmotrili svoje odluke.

Ove godine kazne su često bile u središtu pozornosti zbog različitih interpretacija sličnih situacija, a posebno je kontroverzna bila VN Meksika zbog nekoliko incidenata o kojima se raspravljalo još dugo vremena.

Tijekom ovotjednog sastanka u Beču suci su raspravljali kako njihove kazne mogu biti pravednije i dosljednije, a njihov predsjednik Garry Connelly siguran je da će se stvari poboljšati.

“Prošli smo kroz puno pravila i razgovarali o tome kako s FIA-om možemo raditi na pojednostavljenju, što će nam omogućiti brže donošenje odluka,” rekao je.

“Puno smo razgovarali o tome kako možemo postići veću dosljednost.”

“Smatramo da je nužno imati više sastanaka i preispitivanja prošlih odluka kako bismo razumjeli kako pojedini sudac vidi određenu situaciju.”

“Posebno kad se od sudaca očekuje subjektivno donošenje odluka, primjerice za opasnu vožnju – to je prilično subjektivna stvar.”

“To su kolektivne odluke, ali važno je razumjeti kako se te odluke mogu učiniti dosljednijima.”

Hamiltonov slučaj pokazao da staze trebaju promjene

start-of-the-mexican-gp-f1-2016-foto-red-bull
Start VN Meksika 2016. – Hamilton blokira prednji desni kotač na kočenju za prvi zavoj (Foto: Red Bull)

Lewis Hamilton je s vodeće pozicije blokirao prednji desni kotač na kočenju za prvi zavoj na startu VN Meksika nakon čega je odlučio presjeći cijelu šikanu i naknadno usporiti kako bi izbjegao gubitak pozicije ili dodatno oštećenje gume.

Nekoliko vozača izrazilo je čuđenje što Hamilton nije kažnjen, a FIA-in trkaći direktor Charlie Whiting morao je javno objasniti taj i još nekoliko slučaja na VN Meksika.

Connelly smatra da problem mogu riješiti promjenama na samoj stazi kako suci ne bi morali procjenjivati je li vozač stekao prednost ili nije.

“U cijelom prvenstvu je vjerojatno 11 ili 12 zavoja gdje postoji vrlo očita mogućnost rezanja. Postoje rješenja koja mogu riješiti te probleme poput onog u prvom zavoju u Monzi gdje kad izletite dobijete prirodnu kaznu koja vas uspori u odnosu na normalan prolazak zavoja.”

“To sucima značajno olakšava posao.”

“Problem je i što pravila kažu da se vozač može vratiti na stazu sve dok je to sigurno i dok nije stekao trajnu prednost. Riječ trajno ponovno je vrlo subjektivna. Znači li to 500 m, do idućeg zavoja, u idućih nekoliko krugova ili cijelu utrku?”

“Ta subjektivnost nestaje ako je staza modificirana ili dizajnirana da vozač izgubi vrijeme ako izađe izvan njenih granica.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton unatoč Mercedesovim problemima želi više zaustavljanja u boksu

Lewis Hamilton kaže da Formula 1 više ne bi trebala imati utrke sa samo jednim zaustavljan…