Mercedes je na prve dvije utrke ostvario dvije dvostruke pobjede, ali su kao i ostali Ferrarijevi suparnici Bahrain napustili vrlo zabrinuti oko zaostatka na ravnim dijelovima – Ferrarijev motor ponovno privlači pažnju snagom koju nisu pokazali u Barceloni i Melbourneu.

Charles Leclerc i Sebasitan Vettel bili su četiri desetinke brži na ravnim dijelovima od Mercedesovih vozača u kvalifikacijama za VN Bahraina, zbog čega je Toto Wolff rekao da će biti jako teško držati korak s njima na brzim stazama.

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto smatra da je Mercedes imao više downforcea, ali Toto Wolff se ne slaže i vjeruje da je time moguće opravdati samo dio razlike u brzini, kao i glavni inženjer Andrew Shovlin – “Jednako nam bježe i na pravcima s DRS-om i bez DRS-a, zato to nema puno veze s razinom downforcea.”

Njemački Auto Motor und Sport u posjedu je GPS podataka iz kvalifikacija i Ferrari je najbrži, što je vidljivo i na svim mjerenjima brzine. Drugi je McLaren iako imaju manje downforcea od Ferrarija, ali i oni gube oko tri desetinke u odnosu na Ferrari.

“Ferrari odjednom ima skok u snazi kao i prošle godine,” požalio se Red Bullov Adrian Newey.

“Prošle godine su nam bježali u fazi ubrzanja, u najvećoj brzini bili smo podjednaki. Sad su brži od početka do kraja pravca. Naša se krivulja brzine u jednom trenutku izravna jer MGU-K više ne isporučuje snagu, Ferrarijev i dalje radi. Čini se da imaju prednost iz V6 motora i električnih sustava,” komentirao je neimenovani Mercedesov inženjer.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

‘Senzacionalni’ Verstappen Brawna podsjetio na Schumachera

Ross Brawn kaže da ga je Max Verstappen na prošloj utrci na Silverstoneu 'na puno načina' …