Svih deset F1 momčadi prilagodit će svoje bolide za 2020. kako bi tijekom i nakon sezone mogli testirati nove 18-inčne gume koje će Formula 1 uvesti 2021., potvrdili su iz Pirellija.

Nakon godina najavljivanja da će Formula 1 prijeći 18-inčne kotače i time zamijeniti trenutne 13-inčne, za F1 sezonu 2021. ta je promjena dogovorena, a prvi testovi već su odrađeni prošle sezone.

Formula 2 će 18-inčne kotače koristiti u sezoni 2020. i time pružiti vrijedne informacije Pirelliju i Formuli 1, a talijanski proizvođač guma potvrdio je da će sve momčadi prilagoditi svoje ovogodišnje bolide kako bi sudjelovali na testiranjima novih 18-inčnih kotača.

Pirelli tijekom F1 sezone 2020. planira provesti 25-dnevni testni plan u kojem će sudjelovati sve momčadi zbog čega nijedna momčad neće imati prednost po pitanju iskustva na novim 18-inčnim kotačima i gumama.

“Imamo ambiciozan plan za ovu godinu, a vrlo je pozitivno što je svih deset momčadi potvrdilo da će prilagoditi svoje bolide za testiranje ove sezone,” rekao je Pirellijev Mario Isola za Autosport.

“To znači da ćemo u Abu Dhabiju na kraju sezone imati tri dana testiranja i sve momčadi imat će bolide prilagođenje za 18-inčne gume.”

“To će biti dobra provjera proizvoda kojega planiramo uvesti 2021. jer je Abu Dhabi na kraju studenoga, početkom prosinca.”

“Tako da ako budu potrebne ikakve preinake imat ćemo nešto vremena. Ne puno jer je Australija sredinom ožujka, a test u Barceloni je u veljači. Ali imat ćemo nešto vremena za reakciju ako budu potrebne manje preinake.”

“Vrlo je pozitivno što ćemo imati svih deset momčadi s prilagođenim bolidima tako da su svi na istoj razini, nema prednosti za bilo koju momčad.”

Dosadašnja tri testa 18-inčnih guma odradili su Mercedes, McLaren i Renault.

George Russell Mercedes F1 W10 18-inch wheels Abu Dhabi final test right side Pirelli Photo Pirelli George Russell Mercedes F1 W10 18-inch wheels Abu Dhabi final test Pirelli Photo Pirelli McLaren MCL34 Pirelli F1 18 inch tyres test pitlane Photo McLaren Twitter McLaren MCL34 Pirelli F1 18 inch tyres test Photo McLaren Twitter Pirelli 18 inch F1 2019 tyre test Paul Ricard for F1 2021

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Singapur 2017. – Hamilton pobjednik, Verstappen i Ferrariji odustali

Lewis Hamilton na današnji je dan 2017. pobijedio na VN Singapura koja se vozila u promjen…