Swimming Pool šikana dobila rubnike poput ‘lansirne rampe’

Monaco F1 2017 new kerb chicane FOto Motorsport

Organizatori VN Monaka postavili su veliki rubnik u Swimming Pool šikani u posljednjem sektoru staze kako bi obeshrabrili vozače da pokušavaju skratiti stazu na tom mjestu.

Na unutarnjem dijelu prvoga dijela šikane postavljen je veliki žuti rubnik koji je prilično visok, dovoljno visok da ga Romain Grosjean prozove ‘lansirnom rampom’.

Osim velikoga novog žutog rubnika u vrhu prvoga dijela šikane, novost je i niži žuti rubnik koji se proteže paralelno sa zidom na izlazu iz šikane kojega vozači moraju obići kad se žele vratiti na stazu.

Predsjednik udruge GP vozača Romain Grosjean ne razumije zašto su organizatori povukli ovaj potez jer su i prethodni rubnici radili svoj posao.

“Ne znam zašto su to učinili, možda za utrke Porschea,” rekao je Grosjean.

“Ali ako ste u F1 bolidu ne dirajte tu veliku žutu stvar!”

“Izgleda kao lansirna rampa. Mogli biste ostati bez prednjega krila zbog male pogreške i nakon toga odletiti u zid. Prije je tu bio veliki rubnik, a njegovo korištenje vam je ionako odnosili vrijeme pa ne razumijem zašto su stavili novi.”

Sergio Perez također misli da novi rubnik nije bio potreban.

“Daleko je prevelik, ne mislim da je potrebno imati tako velik rubnik.”

“Mislim da je prethodni bio dovoljno velik i ako ste ga pogodili poslao bi vas u zid. Ovaj bi vas vjerojatno poslao na tribine.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes najbrži i na drugom treningu, Ferrari se približio

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas ponovno su odvozili dva najbrža vremena na slobodnom tren…