Momčad Alfa Romeo Saubera objavila je da će njihova testna vozačica Tatiana Calderon voziti Sauberov F1 bolid iz 2013. tijekom puna dva testna dana na talijanskoj stazi Fiorano.

Kolumbijska vozačica prvi je put iskusila F1 bolid u Meksiku gdje je vozila aktualni Sauber C37 kojim upravljaju i Leclerc i Ericcson i u kojem je odvozila 99 kilometara, a momčad je bila zadovoljna njezinim učinkom i pristupom koji je pokazala u prvom susretu s F1 bolidom.

Calderon će 17. i 18. studenog voziti Sauberov F1 bolid iz 2013. C32 na Fioranu što će joj biti sjajna prilika za razvoj i učenje.

“Sjajno je biti iza upravljača F1 bolida, tako brzo nakon moga prvog nastupa prošloga mjeseca kad sam vozila C37 na promotivnom događaju u Meksiku,” rekla je oduševljena Calderon.

“Ovaj idući korak bit će još posebniji jer ću odraditi dva puna testna dana u C32.”

Tatiana Calderon Sauber Alfa Romeo F1 getting into the F1 car F1 test Photo Twitter

“Bit će uzbudljivo skupiti novo iskustvo i naučiti više o ovim bolidima. Veselim se nastavku rada, razvoju i suradnji s momčadi. Želim se zahvaliti Alfa Romeo Sauber F1 Teamu što su mi dali ovu priliku i što vjeruju u moje sposobnosti.”

Šef Sauberove F1 momčadi Frederic Vasseur kaže da je sretan što će Calderon dobiti priliku na Fioranu.

“Oduševljeni smo što će Tatiana odraditi dva dana testiranja na Fioranu,” rekao je.

“Oduševila je momčad svojom posvećenošću, usredotočenošću i vještinama. Uvjereni smo da Tatiana ima sve što je potrebno kako bi vozila na najvišoj razini i veselimo se vidjeti njezin napredak i skupljanje iskustva na idućem testu.”

Tatiana Calderon Sauber Alfa Romeo F1 steering wheel F1 test Photo Twitter

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda ne sumnjaju u Mercedesov povratak u Francuskoj

Vodeća momčad F1 prvenstva Red Bull ne sumnja da će se aktualni svjetski prvaci Mercedes v…