Testiranja

Kako su posljednjih godina tehnički zahtjevi Formule 1 rasli, tako je rasla i važnost testiranja. Ipak, zbog smanjenja rastućih troškova FIA je 2009. ograničila momčadi na 15 000 testnih kilometara tijekom kalendarske godine. Promotivni događaji (koje momčad smije organizirati dvaput godišnje i tijekom svakog od njih smije prijeći najviše 100 km) i demonstracijski događaji (također dva po sezoni, najviše 15 km na svakom od njih) ne računaju se u ukupni zbroj testnih kilometara.

Momčadi na testiranjima smiju doći samo s jednim bolidom i to na mjestima koje odobri FIA i ne smiju se održavati izvan Europe bez pristanka većine momčadi. Prije testiranja momčadi moraju obavijestiti vladajuće tijelo o rasporedu kako bi se, ukoliko je to potrebno, mogao uposliti promatrač. Svi bolidi moraju imati standardiziranu i od FIA-e odobrenu elektroničku kontrolnu jedinicu (ECU, eng. Electronic Control Unit) i imati uspješno položene FIA-ine sigurnosne testove.

Momčadi su 2014. imale tri testa po četiri dana i dodatna četiri testa po dva dana na stazama koje su domaćini utrke. Za 2015. se broj dvodnevnih testova na stazama nakon održane utrke smanjio s četiri na dva, a 2016. je smanjen broj predsezonskih testova s tri na dva testa po četiri dana. Isti broj testnih dana ostao je i za 2017.