2022 Azerbaijan GP Charles Leclerc Carlos Sainz Ferrari F1-75 Photo Ferrari Edited by MAXF1net

Ulična staza u Azerbajdžanu bila je dosad najveći test aerodinamičkih konfiguracija za niske downforce zahtjeve, a u ostatku staze potrebno je što više prianjanja za brojne spore zavoje – donosimo pregled najvećih brzina na četiri mjerenja koja bi mogla ponuditi i uvid u formu za iduću utrku sezone u Kanadi.

Kao i na svakoj stazi, brzina se mjeri na četiri različite točke – na kraju svakoga od tri sektora i na posebnom mjestu (speed trap) koje se obično nalazi na najdužem pravcu (iako to ne mora biti nužno slučaj).

Brzine na kraju prvoga i drugoga sektora nisu indikativne za aerodinamičku učinkovitost pri velikim brzinama nego su posljedica brzine prolaska i izlaska iz zavoja 4 (brzina na kraju prvoga sektora) i i zavoja broj 15 (kraj drugoga sektora).

Ali zato nam brzina na mjerenju brzine 210 metara nakon zavoja 20 i brzina na startno ciljnoj crti pružaju dobru sliku o razinama downforcea koje su se momčadi odlučile koristiti i razlikama u brzini s aktiviranim i neaktiviranim DRS-om.

Brzina na mjerenju brzine (speed trap) 210 metara nakon zavoja 20 postignuta je bez korištenja DRS-a koji se smije aktivirati tek 347 metara nakon zavoja 20.

BAKU CITY CIRCUIT

2022 Azerbaijan GP circuit map Data FIA Edited by MAXF1net

NAJVEĆE BRZINE – KVALIFIKACIJE

Alonso u Alpineu i Vettel u Aston Martinu postigli su dvije najveće brzine na mjerenju brzine 210 metara iza zavoja 20, a Leclerc je kao brži vozač Ferrarija (319.4 km/h) bio samo 0.8 km/h sporiji od Verstappena kao bržega vozača Red Bulla (320.2 km/h) dok je na startno ciljnoj crti Leclerc (337.8 km/h) bio 5.8 km/h sporiji od Pereza (343.6 km/h).

Ferrarijev smanjeni deficit brzine na pravcu u odnosu na Red Bull posljedica je korištenja novoga stražnjeg krila – u Miamiju je Ferrari prvi puta isprobao stražnje krilo za niže razine downforcea i otpora, ali ga nisu odlučili koristiti u kvalifikacijama i utrci jer su imali bolje performanse i bolju degradaciju guma s višim razinama downforcea.

Ali na VN Azerbajdžana Ferrari je ponovno donio stražnje krilo za niže downforce zahtjeve isprobano u petak u Miamiju i koristio ih u ostatku vikenda s oba bolida što im je pomoglo smanjiti deficit brzine za Red Bullom.

McLarenovi vozači Ricciardo i Norris bili su najsporiji na mjerenju brzine 210 metara prije zavoja 20, iza dva vozača Mercedesa Hamiltona i Russella, a na startno ciljnoj crti Norris je i dalje u društvu najsporijih vozača, uz vozače Mercedesa, dok je Ricciardo zahvaljujući velikoj zavjetrini postavio najveću brzinu od svih vozača (345.1 km/h).

2022 Azerbaijan GP Qualifying Maximum Speeds Data FIA Edited by MAXF1net
2022 Azerbaijan GP Qualifying Maximum Speeds Data FIA Edited by MAXF1net

NAJVEĆE BRZINE – UTRKA

Razlike u brzinama u utrci su nešto veće jer nisu svi vozači imali mogućnost korištenja DRS-a, a ovi koji jesu imali su ga na raspolaganju u različitim fazama utrke u kojima su bolidi različito teški (oko 100 kg na početku utrke do minimalnih količina goriva na kraju).

Alonso je i u utrci bio najbrži na mjerenju brzine 210 metara iza zavoja 20, Ocon je opet treći, a Mercedesovi vozači opet su pri dnu gdje im društvo pravi i Leclerc koji je rano odustao i nije imao priliku postaviti veću brzinu s lakšim bolidom u završnici utrke.

Gasly je u AlphaTauriju postavio najveću brzinu cijeloga vikenda od 349.4 km/h na ciljnoj crti, što je najveća postignuta brzina ove sezone.

2022 Azerbaijan GP Race Maximum Speeds Data FIA Edited by MAXF1net
2022 Azerbaijan GP Race Maximum Speeds Data FIA Edited by MAXF1net
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bullu prijeti isključenje iz prvenstva zbog navodnoga kršenja ograničenja budžeta

Red Bullu prijeti velika kazna i isključenje iz prvenstva zbog mogućega kršenja ograničenj…