Toro Rosso priprema B-specifikaciju

toro-rosso-str11-ferrari-barcelona-debut-22-2-2016-rear-end

toro-rosso-str11-ferrari-barcelona-debut-22-2-2016-rear-end

Momčad Toro Rossa, koja je prošlu sezonu završila na sedmom mjestu, idućeg tjedna u Barcelonu donosi temeljito dorađeni STR11 za kojeg izvori tvrde da je B-specifikacija bolida.

Nakon što su kasno saznali za promjenu dobavljača motora, momčad iz Faenze imala je izuzetno napornu zimu u kojoj su novi STR11 morali prilagoditi za Ferrarijevu pogonsku jedinicu iz 2015., 056/4, umjesto za izvorno planirani Renault.

Vremenski škripac u kojem su se našli bio je takav da se nisu stigli pozabaviti ni vizualnim identitetom novoga bolida koji na prvom testu u Barceloni (22.-25.2.) nastupa u tamno plavoj boji bez sponzora.

Nakon prvoga testa s Ferrarijevom pogonskom jedinicom za koju Sainz tvrdi da je ‘pristojan korak naprijed u odnosu na Renault’ momčad je prikupila potrebne podatke koji će im pomoći u temeljitoj doradi novog bolida.

Idućeg tjedna novi Toro Rosso trebao bi imati novi mjenjač s kućištem od karbonskih vlakana kao i dorađeni prednji i stražnji ovjes, a predstavit će i novi vizualni identitet s kojim će i službeno predstaviti novi bolid za 2016.

Toro Rosso STR11 stručnjacima je zapeo za oko zbog izuzetno kompaktnih bočnih stranica koje se vrlo rano sužavaju prema središtu stražnjeg kraja što je povoljno za aerodinamičku učinkovitost difuzora i stražnjega krila.

toro-rosso-str11-ferrari-barcelona-debut-side-view

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prvi predsezonski test u Barceloni bez prijenosa i navijača

Formula 1 potvrdila je da na prvom testu uoči početka nove sezone neće biti prisutni navij…