Toro Rosso je u Meksiko ponovno donio svoj najnoviji i posljednji aerodinamički paket za STR13 kojega je u Austinu testirao samo Pierre Gasly, ali ga zbog manjka vremena u suhim uvjetima nisu uspjeli dovoljno istestirati.

Novi paket, koji uključuje nove usmjerivače zraka iza prednjih kotača i dorađeno prednje krilo, u Meksiku će dobiti samo Hartley, a momčad će podatke uspoređivati s uobičajenom konfiguracijom na Gaslyjevom bolidu.

“Mislim da Pierre nije bio sretan s ravnotežom na trećem treningu i to je djelomično razlog zašto su ga maknuli,” rekao je Hartley koji je nakon Oconove i Magnussenove diskvalifikacije završio deveti.

“Bit će zanimljivo vidjeti kako će se ponašati u Meksiku, možemo li izvući više performansi.”

Toro Rossova aerodinamička poboljšanja u Austriji su zakazala pa je momčad većinu sezone koristila aerodinamički paket s početka godine, ali Honda je napravila dobar posao s evolucijama svoje pogonske jedinice koja je sad u kvalifikacijama možda i malo jača od Renaulta.

Toro Rosso STR13 Honda USA GP F1 2018 sidepod deflectors side Photo Red Bull
Nova aerodinamička konfiguracija

Novi sustav bočnih usmjerivača zraka pokraj početka bočnih stranica sada je kompleksniji i sastoji se od tri umjesto dva vertikalna elementa, a prvi i treći element horizontalno su povezani s još dva zakrivljena elementa po uzoru na Haas.

Vodeći element usmjerivača zraka iza prednjih kotača sada je veći i vertikalno je prorezan pa se sastoji od dva dijela, a malo krilo usmjereno prema dolje proteže se pokraj oba elementa.

Toro Rosso STR13 Honda Mexican GP F1 2018 old sidepod deflectors side Photo Red Bull
Stara aerodinamička konfiguracija
Toro Rosso STR13 Honda Mexican GP F1 2018 new front wing Photo Red Bull
Novo prednje krilo

Modificirano prednje krilo ima drukčije oblikovano podnožje tunela koji usmjerava zrak s vanjske strane prednjih kotača (ružičasto), a drukčiji je i gornji rub najgornjeg elementa (žuto).

Vanjski rub prednjega krila sada je višestruko otvoren (narančasto), što je trend koji smo ove godine vidjeli na nekoliko bolida, a najekstremniji je bio Renault koji je na tom dijelu imao najviše elemenata.

Toro Rosso STR13 Honda Mexican GP F1 2018 old front wing Photo Red Bull
Staro prednje krilo
Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Honda zadovoljna razvojem pogonske jedinice za 2026.

Japanski proizvođač automobila i pogonskih jedinica u Formuli 1 Honda kaže da razvoj za no…