Toro Rosso je odradio prve krugove s novim F1 bolidom za 2018. koji će prvi puta koristiti Hondine pogonske jedinice, a prvi test odradili su u Barceloni gdje su ih dočekali kišni uvjeti.

Novi STR13 bit će službeno predstavljen na prvom danu testiranja u Barceloni idućega ponedjeljka, ali momčad iz Faenze željela je prvi test dočekati spremna te su već odradili dopuštenih 100 kilometara na stazi Circuit de Barcelona – Catalunya.

Brendon Hartley prvi je isprobao novi Toro Rosso koji će koristiti Hondinu RA618H pogonsku jedinicu, a nakon što se internetom proširila prva fotografija novoga bolida Toro Rosso ju je odlučio objaviti i na svom Twitter računu.

Iako se na fotografiji ne vidi puno detalja, vidljivo je da je Toro Rosso odbacio prošlogodišnji koncept nosa te se vratio uobičajenom nosu s isturenim središnjim segmentom, a halo sustav ima aerodinamičke dodatke kakve smo već vidjeli na Alfa Romeo Sauberu.

Novi STR13 ima vrlo širok usisnik iznad vozačeve glave, a krila pokraj bočnih usisnika inspiraciju su pronašla u Renaultovom rješenju koje se s bočnim stranicama spaja u obliku naopakog slova ‘U’.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Singapur 2017. – Hamilton pobjednik, Verstappen i Ferrariji odustali

Lewis Hamilton na današnji je dan 2017. pobijedio na VN Singapura koja se vozila u promjen…