Momčad Toro Rossa potvrdila je da će svoj novi F1 bolid za 2019. predstaviti 11. veljače što ih zasad stavlja u poziciju da će novi bolid predstaviti prije svih ostalih momčadi koje su zasad potvrdile svoje datume predstavljanja.

Toro Rosso će novi STR14, koji će kao i STR13 koristiti Hondine pogonske jedinice, predstaviti u ponedjeljak 11. veljače, a za razliku od prošlih godina juniorska momčad koristit će iste pogonske jedinice kao i glavna momčad Red Bulla.

To će im omogućiti da sa sestrinskom momčadi Red Bulla dijele puno više tehnologije nego dosad, poput mjenjača, stražnjeg ovjesa, hidraulike i ostalih dijelova koji se smiju kupiti od drugih momčadi, slično modelu koji Haas koristi u suradnji s Ferrarijem.

Tako će Toro Rosso moći usredotočiti svoje resurse i vrijeme na razvoj drugih komponenti, a šef momčadi Franz Tost već je potvrdio da je Toro Rosso voljan ponovno igrati ulogu ‘pokusnog kunića’ za Hondu kad je riječ o razvoju i testiranju novih specifikacija elemenata pogonske jedinice.

Nakon Toro Rossa u ponedjeljak, Renault će svoj F1 bolid za 2019. predstaviti u utorak, Racing Point će u Torontu predstaviti svoj vizualni identitet i novi bolid u srijedu, McLaren će novi bolid predstaviti u četvrtak, a Ferrari u petak.

PREDSTAVLJANJA BOLIDA

Toro Rosso 11. 2.
Renault 12. 2.
Racing Point 13. 2.
McLaren 14. 2.
Ferrari 15. 2.
Sauber 18. 2.

PREDSEZONSKA TESTIRANJA

Prvi test 18. – 21. 2.
Drugi test 26. 2. – 1.3.
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren potvrdio Mercedesove motore za 2021. unatoč odgodi promjene pravila

McLaren će koristiti Mercedesove pogonske jedinice 2021. iako je velika promjena tehničkog…