Toro Rosso u Baku je donio stražnje krilo koje ima još niži otpor zraka od onoga koje su koristili u Kanadi, a koje je već bilo bitno različito od krila koje su koristili na većini ovogodišnjih utrka, a paket su upotpunili i pripadajućim prednjim krilom.

Novo stražnje krilo ima zakrivljen glavni (donji) element koji je spušten u sredini, a na rubovima podignut kako bi se smanjio downforce i otpor zraka koje krilo proizvodi, što je i glavni cilj ove modifikacije s obzirom na izuzetno dug pravac na stazi u Bakuu.

Tako je cijelo stražnje krilo pliće, ali i kraće ukoliko ga pogledamo odozgo, što također pomaže smanjenju otpora zraka. Sinusoidalni oblici vrlo su popularni u posljednje vrijeme pa su brojne momčadi za niske downforce zahtjeve krenule upravo tim putem dok je posljednjih godina to činio uglavnom Mercedes.

Kako je krilo pliće, tako su modificirane i bočne ploče koje sada imaju tek po dva horizontalna proreza koji smanjuju turbulencije na rubovima krila, a upravo je Toro Rosso prošle godine prvi počeo koristiti bočne ploče s potpuno otvorenim vodećim okomitim rubom ploča.

Također, nestalo je i 20 cm široko krilo iznad središnje ispušne cijevi, također s ciljem smanjenja otpora zraka makar je Toro Rosso testirao i konfiguraciju s tim krilom.

Prednje krilo nema sasvim gornji element kako bi se smanjio otpor zraka, ali krilo na rubovima i dalje ima netaknut tunel koji služi kako bi se vrtložne struje poslale oko prednjih kotača i tako smanjio utjecaj rotirajućih prednjih kotača.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bahrain 2017. – Vettelu pobjeda i vodstvo u poretku

Sebastian Vettel na današnji je dan 2017. slavio na VN Bahraina nakon što je prestigao Lew…