scuderia-toro-rosso-2015-f1-car-launch

scuderia-toro-rosso-2015-f1-car-launch

Momčad iz Faenze potvrdila je da će ove godine koristiti najnoviju specifikaciju Ferrarijeve pogonske jedinice iz 2015. koja će za njih biti veliki napredak u odnosu na Renault.

Toro Rosso je u svojoj prvoj sezoni 2006. koristio restriktirane Cosworthove V10 motore jer nisu uspjeli pronaći dobavljača 2,4-litrenog V8 motora koji su te godine uvedeni u Formulu 1.

Idućih sedam godina Toro Rosso koristi Ferrarijeve V8 motore, a s njima su 2008. ostvarili jedinu pobjedu kada je Sebastian Vettel pobijedio na kišnoj Monzi (i Nijemcu je to bila prva pobjeda u karijeri).

Nakon dvije godine korištenja nekompetitivnih Renaultovih pogonskih jedinica, Toro Rosso se vraća svom starom dobavljaču koji će im ove sezone isporučivati svoju pogonsku jedinicu iz 2015.

verstappen-raikkonen-toro-rosso-str10-ferrari-sf15t-belgium-spa-gp-f1-2015
Jedna od rijetkih situacija 2015. – Toro Rosso ispred Ferrarija (VN Belgije)

Šef momčadi Franz Tost potvrdio je da će njegova momčad od Ferrarija dobiti posljednju specifikaciju njihove pogonske jedinice iz 2015.

“Uvjeren sam da ćemo od Ferrarija dobiti vrlo dobar motor”

“Motor je s kraja prošle godine i za nas će biti veliki korak naprijed. Sve je malo složenije, ali prije svega zbog vrlo malo vremena kojeg smo imali nakon potvrde dobavljača motora.”

Tost je također potvrdio da na prvom testiranju momčad neće nastupiti s novim vizualnim identitetom jer su imali previše posla da bolid pripreme na vrijeme.

“Kasnimo sa svim, a želimo napraviti novi vizualni identitet kako treba. Zato ćemo boje predstaviti 29. veljače u Barceloni.”

“Zbog kasne odluke o prelasku na Ferrarijeve motore sve pomalo kasni, ali naši ljudi odradili su fantastičan posao i bolid je gotovo spreman. Ne brinem se hoćemo li biti spremni za prvi test u Barceloni 22. veljače.”

Kad su ga pitali hoće li novi bolid na prvom testu biti potpuno crn prije nego predstave novi vizualni koncept, Tost je odgovorio:

“Bolid će biti plavi.”

“Crni bolid je za pogreb, a mi ne idemo na pogreb,” našalio se Franz Tost.

max-verstappen-toro-rosso-str10-abu-dhabi-gp-f1-2015

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Russell vjeruje da bi nova pravila u Belgiji Mercedes mogla dovesti u borbu za pobjedu

Mercedesov vozač George Russell smatra da bi se njegova momčad mogla vratiti u borbu za po…