Izvršni direktor i suvlasnik Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff kupio je 4.77% dionica Aston Martina uoči njihova preuzimanja F1 momčadi Racing Point 2021., prenosi Autosport.

Lawrence Stroll posljednjega je dana siječnja ove godine objavio da je kupio 20% dionica Aston Martina za 200 milijuna funti i dogovorio preimenovanje Racing Pointa u Aston Martin, a Toto Wolff nedavno je rekao da razmatra kupiti dionice Aston Martina.

Autosport prenosi da je Wolff odlučio osobno uložiti u Aston Martin iako i dalje u potpunosti ostaje predan svojoj trenutnoj funkciji šefa Mercedes motorsporta, uključujući F1 momčad.

Daimler je također dioničar Aston Martina tako da Wolff sa svojim osobnim ulaganjem nije u sukobu interesa kad je riječ o njegovoj ulozi u Mercedesovim motorsport aktivnostima.

Također, Aston Martin će, kao i ovogodišnji Racing Point, 2021. koristiti Mercedesove motore i mjenjače, nakon što su s RP20 preuzeli dizajn prošlogodišnjeg Mercedesa F1 W10.

Daimler je 2013. kupio 5% dionica bez prava glasa u zamjenu za isporuku motora i elektronike za buduće Aston Martinove automobile, a danas je Daimler glavni Aston Martinov dobavljač i ima pravo veta na buduće investicijske partnere.

Wolff je navodno kupio 4.77% dionica u Aston Martinu što će vrijediti 0.95% kompanije idućega tjedna.

“Ovo ulaganje predstavljat će 0.95% udjela u kompaniji,” stoji u Mercedesovom priopćenju.

“Riječ je o financijskom ulaganju, a Totova izvršna funkcija u Mercedesu nije pod utjecajem ove transakcije.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrka prekinuta, Hamilton se razbio, veliki sudar Bottasa i Russella

George Russell i Valtteri Bottas imali su žestoki sudar u 32. krugu VN Emilije Romagne nak…