wec

Toyota obećava da će se ponovno vratiti na Le Mans

Toyota WEC TS050 Hybrid 24h Le Mans 2017 Foto LAT

Toyota je drugu godinu zaredom odustala s vodeće pozicije u prestižnoj utrci 24h Le Mansa, ali Japanci neće odustati od utrke koju pokušavaju osvojiti već dugi niz godina.

Prošle godine Toyota je ispustila pobjedu nekoliko minuta prije kraja, a ove godine su odlučili nastupati s tri bolida kako bi si povećali šanse u ovoj tradicionalno kaotičnoj utrci.

Ali ni to im nije pomoglo jer su i #7, #8 i #9 Toyote TS050 imale velikih problema i tek je broj 9 završio utrku na devetom mjestu s devet krugova zaostatka.

Automobil broj sedam startao je s pole positiona, ali je odustao s vodeće pozicije zbog problema sa spojkom, a automobil broj osam odustao je zbog kvara na prednjem elektromotoru.

“Oba kvara su nas iznenadila i nemamo odgovora na njih,” rekao je Rob Leupen, direktor Toyotine WEC momčadi.

“Imali smo dobru brzinu bolida, mislili smo da imamo dobar bolid za utrku i nismo ni pomišljali na probleme, ali ovdje se uvijek nešto može dogoditi,”

“Ove godine došli smo s tri boldia i znali smo što moramo učiniti iako smo bili četiri minute od osvajanja utrke prošle godine.”

“Problem sa spojkom još nismo imali, obično postoje neke stvari koje vidimo na testiranjima i pričamo s vozačima kako bi se prilagodili i poboljšali pouzdanost.”

Kobayashi Le Mans 24h 2017 Toyota

“Prednji motor također ima životni vijek od najmanje 15 000 km pa o njemu nismo previše brinuli prije utrke. Bilo je to loše iznenađenje za nas.”

Jedino bolid broj 9 nije imao većih kvarova, ali njega je eliminirao sudar s LMP2 automobilom.

“To se može dogoditi bilo gdje i bilo kome, zato smo imali tri automobila ove godine. Ali vidjeli ste kako su brzi bili LMP2 automobili sa svojim ubrzanjem i bilo je to novo iskustvo.”

“Mislim da smo već dokazali da smo trkači, vratili smo se nakon teškoga iskustva prošle godine i vratit ćemo se i iduće godine.”

“Imamo utrku koju želimo osvojiti i napravili smo velike korake naprijed u posljednje dvije godine, posebno na stazama s većim downforce zahtjevima. Ove godine još se borimo za naslov prvaka.”

Le Mans 24h bila je treća od ukupno devet utrka ovogodišnjeg WEC prvenstva – Toyota je slavila na Silverstoneu i Spa, a Porsche na 24h Le Mansa.

Učitaj još iz wec

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari potvrdio povratak na Le Mans u najvišoj Hypercar kategoriji

Ferrari je potvrdio da se 2023. vraća u najvišu kategoriju prototipa sportskih automobila …