Upoznajte F1: Dimenzije bolida Formule 1

Finnish McLaren-Mercedes driver Kimi Raikkonen arr

Dimenzije bolida Formule 1 striktno su kontrolirane pravilima. Bolidi ne smiju biti širi od 180 cm (bez guma), a duljina, visina i oblik bolida diktirani su drugim specifičnim parametrima. Primjerice, širina karoserije između prednjih i stražnjih kotača ne smije biti veća od 140 cm.

Striktna pravila za posljedicu imaju slične bolide. Tipičan bolid bit će oko 460 cm dug, 180 cm širok i 950 mm visok.

Uz iznimku stražnjeg krila (DRS), pomični dijelovi su zabranjeni. Dodatno, bilo koji sustavi ili uređaji koji koriste vozačeve pokrete kako bi se mijenjale aerodinamičke karakteristike karoserije su zabranjeni.

>> Tehnika: AERODINAMIKA U FORMULI 1

Bolidi mogu biti opremljeni pomičnim dijelom stražnjeg krila koji omogućuje vozaču da iz kokpita mijenja napadni kut krila (unutar propisanih granica) što smanjuje otpor zraka i olakšava pretjecanje. Sustav je poznat pod imenom DRS (eng. Drag Reduction System odnsno sustav za smanjenje otpora zraka). U utrci se smije koristiti tek od trećega kruga i to samo ako je na točki detekcije bolid manje od sekunde razmaka od bolida ispred sebe, nakon čega na posebno obilježenim DRS zonama (najčešće dugi pravci) vozači mogu aktivirati sustav. Na slobodnim treninzima i kvalifikacijama vozači sustav mogu koristiti kad god žele, ali samo u DRS zonama. Sustav se deaktivira kad vozač zakoči ili ponovno pritisne gumb za aktivaciju. Također, u kišnim uvjetima sustav je zabranjen jer bi smanjenje downforcea u tim uvjetima moglo biti opasno. U kombinaciji s ERS sustavom, DRS sustav pomaže vozačima u pretjecanju.

>> Sportski pravilnik: DRS

Neki elementi karoserije, poput bočnih završetaka prednjeg krila (eng. endplates) moraju biti dovoljno debeli kako u slučaju kontakta s drugim bolidima ne bi probušili njihove gume.

Karoserija koja se previše savija može se koristiti u svrhu stjecanja aerodinamičke prednosti. Zato određeni dijelovi karoserije, poput prednjega krila, moraju biti dovoljno čvrsti kako bi prošli sve strože FIA-ine testove savijanja.

Radi sigurnosti, upravljači moraju biti opremljeni mehanizmom brzog otpuštanja kako bi vozač mogao izaći iz bolida unutar pet sekundi.

kina-2008-parcferme

Učitaj još iz Featured - homepage

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA upozorila vozače za prvi zavoj

Trkaći direktor FIA-e Charlie Whiting upozorio je vozače nakon današnjih slobodnih trening…