Upravljačka tvrtka Manorove F1 momčadi u stečaju

Rio Haryanto Manor MRT05 Mercedes Australian GP Melbourne F1 2016 Foto XPB

Tvrtka koja upravlja Manorovom F1 momčadi je u stečaju čime je budućnost najmanje F1 momčadi uoči početka nove sezone ozbiljno ugrožena.

Nakon vrlo glasnih nagađanja da Manoru prijeti stečaj nakon propalih pokušaja pregovora s novim investitorima, stiglo je i službeno priopćenje Manorove F1 momčadi.

Zaposlenici momčadi sazvani su na sastanak u engleskom sjedištu u Banburyju kako bi saznali da su propali svi pokušaji pregovora s investitorima koji bi spasili momčad od stečaja.

Tvrtka FRP Advisory LLP angažirana je kao stečajni upravitelj tvrtke Just Racing Services Ltd koja upravlja Manorom.

“Odluka je tu nakon mjeseci rasprava s investitorima kako bi osigurali najbolju budućnost za momčad,” stoji u priopćenju iz Manora.

“Nažalost, nismo postigli dogovor u vrijeme koje ne bi utjecalo na pripreme momčadi za novu sezonu i direktori nisu imaliizbora nego staviti momčad u stečaj.”

Stečajni upravitelj Geoff Rowley kaže da nijedan od 212 zaposlenika nije dobio otkaz, ali da nema previše vremena za riješavanje situacije uoči početka sezone u Australiji 26.3.

“Nismo imali izbora nego staviti JRSL u stečaj,” rekao je.

“Stečajni upravitelji trenutno razmatraju mogućnosti za Grupu.”

“Sudjelovanje momčadi [na prvoj utrci sezone] ovisi o ishodu stečajnog procesa i povezanih pregovora sa zainteresiranim strama za što imamo vrlo malo vremena.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …