Charles Leclerc oduševljen je svojom utrkom u Portugalu i kaže da je njegov nastup veliko ohrabrenje za cijelu momčad koja se muči vratiti u redovitu borbu za pobjedničko postolje, ali svjesni su da moraju nastaviti poboljšavati bolid kako bi bili konkurentni na preostalih pet utrka.

Leclerc je još jednim fantastičnim kvalifikacijskim nastupom osigurao start na medium gumama i kvalificirao se četvrti, a iako je zbog lagane kiše izgubio četiri pozicije u prvim krugovima uspio ih je vratiti kad su se medium gume dovoljno zagrijale.

I Leclerc i Vettel bili su na strategiji jednoga ulaska u boks s hard gumama u drugoj dionici, a ovo je prvi puta od Mugella da su oboje osvojili bodove – Leclerc je završio četvrti, a Vettel deseti.

“Imali smo dobru utrku i vidimo nešto napretka, što je vrlo ohrabrujuće za cijelu momčad i za mene osobno,” rekao je Leclerc koji se nakon ove utrke probio na peto mjesto u poretku vozača.

“Naporno smo radili na našoj brzini u utrci i napokon smo imali vikend s pristojim kvalifikacijskim i trkaćim nastupom i zato sam jako zadovoljan.”

“Prva dionica bila je izazovna. U prvih nekoliko krugova morao sam ostati usredotočen i gubio sam puno pozicija jer smo startali na mediumu. Krug za krugom vratili smo se gdje smo htjeli biti i bilo je nevjerojatno.”

“Dobro je vidjeti da momčad napreduje iz utrke u utrku. Ako pogledam svoje osobne performanse, zasad je to dobra sezona. I dalje imam posla, postoji puno stvari koje i dalje moram poboljšati i nadam se da ću ovu godinu gledati kao pozitivnu kad završi.”

Vettel kaže da ne može biti zadovoljan kad u utrci osvoji samo jedan bod, ali to mu je tek drugi puta na posljednjih šest utrka da je uspio završiti među prvih deset.

“Nažalost, nisam imao dobar start pa sam izgubio jedno mjesto umjesto da nadoknadim nekoliko,” rekao je Vettel.

“A ove sezone nije nam lako pretjecati. Kad sam imao praznu stazu ispred sebe brzina je bila prilično dobra i to ću uzeti kao nešto pozitivno iz ove utrke.”

“S boljim kvalifikacijama mogli smo ostvariti bolji rezultat.”

2020 Portugal GP Leclerc Ferrari medium Pirelli Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 objavila ogromne gubitke uzrokovane pandemijom

Liberty Media grupa objavila je financijske rezultate Formule 1 iz 2020. i otkrila velike …