Stoffel Vandoorne kaže da je jedna od najvećih snaga Fernanda Alonsa sposobnost da u različitim teškim situacijama izvuče 99% potencijala iz bolida i da je sretan što ima priliku učiti od dvostrukog svjetskog prvaka.

Vandoorne je u Formuli 1 debitirao na VN Bahraina 2016. kada je mijenjao Alonsa nakon njegova sudara u Australiji, a prošla sezona bila mu je prva cijela F1 sezona koju je završio na 16. mjestu, jedno mjesto iza Alonsa.

Belgijac je dobro krenuo u novu sezonu iako je u sva tri kvalifikacijska treninga bio sporiji od Alonsa i u sve tri utrke završio iza njega, a samo jednu utrku nije završio u bodovima, posljednju održanu utrku u Kini.

Bez obzira što je Alonso i dalje jasno ispred njega, Vandoorne se ne zamara s tim i situaciju shvaća kao priliku da od Španjolca nauči što više trikova, među ostalim i kako iz bolida izvući maksimum u teškim okolnostima tijekom F1 vikenda.

“On zna kako prevladati neke teškoće, kako postupno hvatati zamah tijekom vikenda uoči tih ključnih trenutaka,” rekao je Vandoorne o svom momčadskom kolegi.

Fernando Alonso McLaren MCL33 Renault Bahrain GP F1 2018 leads Stoffel Vandoorne Photo McLaren
Alonso i Vandoorne na VN Bahraina 2018. na kojoj su oboje osvojili bodove

“To je jedna od njegovih snaga, koji god su uvjeti i okolnosti on uvijek isporuči 99% i za mene je jako dobro što mogu učiti od njega.”

“Definitivno osjećam da sam postao puno jači i da i sam to mogu činiti puno češće, bez obzira koliko su teški uvjeti ili situacija.”

Vandoorne se trenutno nalazi na 11. mjestu u poretku vozača sa šest bodova, 16 manje od Alonsa, ali vjeruje da ukoliko želi postati svjetski prvak da će kad tad morati naučiti nositi se sa svjetskim prvacima i pobijediti ih.

“Imam sjajnu referencu, točno znam kad sam na pravoj razini, kad se borim za posljednjih nekoliko stotinki, kad izvlačimo 100% iz paketa.”

“Ako jednoga dana želim biti svjetski prvak, morat ću pobijediti svjetskoga prvaka. Dobro je imati takvu referencu,” rekao je Vandoorne.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Španjolske – Formula 1 u Barceloni usred ljeta

Circuit de Barcelona - Catalunya već tradicionalno označava povratak Formule 1 u Europu, a…