2023-Bahrain-GP-Vasseur-Ferrari-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net

Novi Ferrarijev šef F1 momčadi Frederic Vasseur pokušava smiriti situaciju i atmosferu oko momčadi nakon razočaravajućega početka sezone i odlaska tehničkoga osoblja i smatra da se podiže previše prašine nakon samo jedne utrke.

Vasseur je naslijedio Binotta u vrućem sjedalu na čelu Ferrarijeve F1 momčadi, a nakon mirne zimske stanke, u kojoj je atmosfera bila optimistična, stvari su se vrlo brzo promijenile nakon samo jedne utrke nove sezone.

David Sanchez, šef razvoja koncepta vozila, napustio je momčad u koju je stigao prije više od deset godina kako bi se vratio u McLaren, što još uvijek nije potvrđeno, a sve su glasnija nagađanja da momčad želi napustiti i trkaći direktor Laurent Mekies.

Talijanski mediji prenose i da neki članovi Ferrarija nisu sretni s načinom na koji Vasseur vodi momčad i da je Ferrarijev CEO Benedetto Vigna preuzeo kontrolu nad nekoliko ključnih područja iako nema prethodnoga trkaćeg iskustva.

Sve je to navodno natjeralo Charlesa Leclerca, koji je u Bahrainu odustao zbog kvara na bolidu, da traži sastanak s Ferrarijevim predsjednikom Johnom Elkannom.

Također, Vasseur je prošli tjedan održao sastanak s Mekiesom, Leclercom i Sainzom kako bi pokušao podići moral uoči druge utrke sezone u Saudijskoj Arabiji.

“Razgovarali smo s vozačima, Elkannom i Vignom nakon zimskih testiranja i razgovarat ćemo opet nakon Imole,” potvrdio je Vasseur za Auto Hebdo.

“Ti sastanci su planirani. Teško je razumjeti zašto momčad postaje meta nakon samo jedne utrke.”

“Ja i dalje imam moć odluke koje nikad nisam imao igdje drugdje. To je realnost trenutne situacije.”

Vasseur je komentirao i odlazak inženjera, navodno i zbog toga jer su bili odani potjeranom Binottu.

“To je neizbježno. Postoje ljudi koji su bili jako bliski Mattiji i koji žele otići, što me ne muči. A postoje i drugi koji su se u nekom trenutku bojali za svoju budućnost.”

Vasseur je dodao da je Ferrari zadovoljan korelacijom podataka između simulacija i staze i poziva momčad da ostane usredotočena, bez obzira na razočaravajući start u Bahrainu gdje su od njih bili brži i Red Bull i Aston Martin.

“Što se tiče korelacije između simulacije i staze, tu smo u skladu s očekivanjima.”

“Zato sam sve tražio da ostanu usredotočeni na performanse i pronađu rješenja za probleme s pouzdanošću jer prvenstvo je dugo.”

“Samo zato jer ne osvojite prvu utrku ne znači da ćete ostati po strani. Bahrain je na neke načine bio loš, a na neke načine dobar.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ricciardo mijenja de Vriesa od VN Mađarske

Daniel Ricciardo dobit će novu priliku u Formuli 1 već od iduće utrke u Mađarskoj nakon št…