Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur smatra da je njihova dvostruka pobjeda u Melbourneu dokaz da rade korake u pravom smjeru i vjeruje da mogu pritisnuti Red Bull koji će više griješiti pod pritiskom.

Ferrari je od prvih treninga pokazivao obećavajuću brzinu na stazi Albert Park, a istovremeno Red Bull nije izgledao uobičajeno briljantno pa ni Verstappen ni Perez nisu bili najbrži ni na jednom od tri treninga.

Ali u kvalifikacijama je Verstappen uspio pronaći dobar balans u svom Red Bullu RB20 i osvojiti još jedan pole position dok su Sainz i Leclerc bili drugi i peti.

U utrci je Sainz prestigao Verstappena već u drugom krugu nakon što se Verstappenu zaglavila stražnja desna kočnica, zbog čega je ubrzo i odustao, a momčad je slavila dvostruku pobjedu, prvu nakon više od dvije godine.

“Ovaj vikend je dobar dokaz da kada sve spojimo kako treba, a nisam siguran da ćemo to moći svaki vikend, ali da kada sve spojimo možemo ih malo staviti pod pritisak”, rekao je Vasseur kojem je ovo druga pobjeda otkako je na čelu momčadi.

“Kada su pod pritiskom, onda će imati i više grešaka, što znači da moramo nastaviti u ovom smjeru.”

“Bili smo malo razočarani jučer nakon kvalifikacija jer smo imali osjećaj da smo mogli napraviti bolji posao. Ali s obzirom na to da se utrka više temeljila na upravljanju gumama, nije bila drama.”

Vasseur je i prvu pobjedu otkako je šef Ferrarija ostvario zahvaljujući Sainzu, na VN Singapura 2023., a ova pobjeda tim je veća jer je Španjolac prije samo dva tjedna propustio utrku zbog operacije slijepoga crijeva.

“Džeda je sigurno bio težak vikend za Carlosa, težak vikend za momčad. Oporavak je bio mega,” rekao je Vasseur.

“Morate imati na umu da je prije dva tjedna bio u bolnici. Mislim čak ni u petak nije bio 100% siguran hoće li moći voziti i nakon nekoliko krugova je bio u ritmu.”

“Sada kao da se to nije dogodilo i uspio je ostati fokusiran cijelo vrijeme, zaokružiti senzacionalan vikend.”

“Charles je također imao solidnu izvedbu jer je, nakon ne baš savršenih kvalifikacija, morao upravljati gumama, ali je uspio uzvratiti zahvaljujući performansama koje je imao u bolidu.”

“Odradio je jako dobro u prvom i posljednjem dijelu utrke, a najbrži krug utrke koji je odvezao na samom kraju potvrđuje napredak koji smo postigli u pogledu upravljanja gumama.”

Ferrari je ovom dvostrukom pobjedom smanjio zaostatak za Red Bullom i Verstappenom na samo četiri boda u oba prvenstva.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Bottas, Tsunoda i Ricciardo odvozili više od 3000 km testirajući gume za 2025. na Suzuki

Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda i Daniel Ricciardo imali su produžen boravak na japanskoj Su…