Max Verstappen kaže da je dao svoj maksimum na drugoj utrci sezone na Red Bull Ringu, ali da Red Bull nije imao dovoljno brzine da se nosi s Mercedesom i vjeruje da će im iduća staza u kalendaru više odgovarati.

Mercedes je slavio na obje utrke na otvaranju sezone u Austriji, a Verstappen je u oba slučaja bio najbliža pratnja Mercedesima iako je prvu utrku odustao s drugoga mjesta zbog problema s pogonskom jedinicom.

Verstappen je na drugoj utrci opet držao drugo mjesto, ali Bottas ga je prestigao u završnici na svježijim medium gumama i pomogao Mercedesu da ostvari prvu dvostruku pobjedu ove sezone.

“Danas smo izvukli maksimalan rezultat s postoljem i naravno da je dobro ponovno biti tu,” rekao je Verstappen.

“Ali bili smo malo prespori da se zaista borimo za pobjedu. Pritiskao sam koliko sam mogao i pokušao sve da držim korak s Lewisom, ali to nije bilo moguće.”

“Imamo posla i nastavit ćemo pritiskati koliko god možemo, svjestan sam koliko svi naporno rade.”

“Za mene ovo nije bila najuzbudljivija utrka dok se nisam borio s Valtterijem. Gume su mi bile prilično mrtve i znao sam da će me prestići, ali nisam mu htio olakšati pa sam se malo zabavio vrativši poziciju s vanjske strane.”

“Nisam imao što izgubiti jer sam imao tako veliku prednost pa nije bilo rizika. Treće mjesto nosi dobre bodove, ali to i dalje nije ono što želimo, želimo se boriti za pobjede svakoga vikenda pa se nadam da će Mađarska biti bolja za nas.”

“S manje pravaca, trebali bismo imati više šanse, a možda bude i toplije.”

“Sad je vrijeme da se svi odmorimo nekoliko dana i spremimo za idući vikend.”

Verstappen Red Bull RB16 Styrian GP F1 2020 podium with trophy Photo Red Bull

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…