2023-Saudi-Arabian-GP-Verstappen-Red-Bull-FP2-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net

Max Verstappen svjestan je da će se biti teško probiti s 15. startne pozicije nakon kvara u kvalifikacijama, ali dodaje da se na brzoj uličnoj stazi u Džedi svašta može dogoditi i da neće odustati od potjere za postoljem.

Verstappen je bio najbrži na sva tri slobodna treninga i bio je veliki favorit za pole position, ali kvar na pogonskoj osovini u Q2 onemogućio ga je u daljnjem sudjelovanju u kvalifikacijama.

Zato će Nizozemac morati startati 15., tri mjesta iza Leclerca koji ima 10 mjesta kazne zbog treće kontrolne elektronike dok će Perez startati s pole positiona.

“Pogonska osovina pukla je u zavoju broj 10 na desnoj stražnjoj strani tako da je to bilo to za kvalifikacije,” rekao je Verstappen.

“Dogodilo se stvarno iz vedra neba, prije toga nismo imali nikakvih problema. Bilo je neugodno jer je bolid do tada bio dobar, bilo mi je ugodno u svakoj sesiji i svaki put kad sam bio na stazi, bio sam brz, tako da smo se sigurno mogli boriti za pole.”

“Umjesto toga, sutra nas čeka malo više posla, ali tako je kako je, dugo je prvenstvo i ostat ćemo pozitivni.”

“Mislim da je pobjeda teška s te pozicije, ali pokušat ću osvojiti što više bodova.”

“Bit će teško doći naprijed, ali nećemo odustati. Na ovoj je stazi sve moguće, vidjeli smo i neke ludosti, ali moramo biti realni. Bit će teško, ali imamo dobar tempo pa ćemo sigurno ići naprijed.”

Verstappenov krug iz Q1 (1:28.761) bio bi mu dovoljan da s njim u Q3 zauzme četvrto mjesto.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz 

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Perez se ispričao Red Bullu nakon ‘neprihvatljivoga’ vikenda u Monaku

Sergio Perez ispričao se svojoj momčadi na neprihvatljivo lošem vikendu na ulicama Monte C…