Max Verstappen dovodi u pitanje snagu momčadskih kolega Lewisa Hamiltona u njegovoj F1 karijeri i kaže da je u određenim godinama morao pobijediti samo jednoga vozača kako bi osvojio naslov prvaka.

Hamilton je u Formuli 1 debitirao 2007. za McLaren Mercedes čiji je MP4-22 bio najbolji bolid koji su proizveli posljednjih desetak godina, a u toj sezoni momčadski kolega mu je bio vjerojatno najjači od svih koje je dosad imao u F1 – dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso.

Iduće dvije godine vozio je s Kovalainenom, od 2010. do kraja 2012. momčadski kolega bio mu je Button, od 2013. do 2016. Rosberg, a od 2017. Bottas koji mu treću godinu zaredom ne može pružiti ozbiljan otpor u Mercedesu, za razliku od Rosberga koji ga je pobijedio u borbi za naslov 2016. i koji mu je bio puno opasnija i konstantnija prijetnja.

Verstappena se nakon sjajne prošle i ove sezone često ističe kao glavnoga Hamiltonovog protivnika, uz Leclerca u Ferrariju, a Nizozemac je za Telegraph izjavio da Hamilton kroz godine nije imao ‘najjače momčadske kolege’.

“Tijekom godina, Lewis nije imao najjače momčadske kolege,” rekao je Verstappen.

“Ako imate pravi bolid možete pobijediti svakoga.”

Hamilton Mercedes overtakes Verstappen Red Bull Hungarian GP F1 2019 Photo Daimler

“Lewis je nevjerojatan vozač, jedan od najboljih s kojima sam se utrkivao u Formuli 1, ali je imao i najbolji bolid. A kad imate dominantan bolid, jedini vozač s kojim se borite je vaš momčadski kolega.”

Hamilton je 2014., 2015. i 2016. imao dominantan Mercedesov bolid s kojim se za naslov borio s Rosbergom – 2014. ga je osvojio u posljednjoj utrci sezone, 2015. je osigurao prvo mjesto tri utrke prije kraja, a 2016. je izgubio u posljednjoj utrci sezone.

Na pitanje bi li volio imati Hamiltona kao momčadskog kolegu, Verstappen kaže da mu je svejedno.

“Ako se to dogodi, dogodi, ali nije nešto o čemu sanjam.”

Jos kao najveći Maxov kritičar

U Verstappenovoj karijeri veliku je ulogu odigrao njegov otac Jos, bivši F1 vozač koji je u 106. utrka između 1994. i 2003. ostvario dva postolja i 2000. ostvario najbolji plasman na kraju sezone u Arrowsu (12. mjesto).

Nizozemac priznaje da je za Formulu 1 bio spreman zahvaljujući velikim zahtjevima svoga oca koji mu je bio najveći kritičar.

“Nisam imao iznenađenja kad sam došao u Formulu 1 jer nitko nije mogao biti tako strog prema meni kao moj otac,” rekao je Max.

“Na karting utrci u Italiji trebao sam lako pobijediti, a u prvom krugu netko me pretekao i htio sam mu odmah vratiti. Pokušao sam ga prestići u vrlo brzom zavoju, nije me vidio i razbili smo se.”

“Moj tata je toliko uložio u taj vikend i ja sam to odbacio. Bio je vrlo ljut i nije pričao sa mnom. Na putu kući je nakon nekoliko kilometara rekao nešto i svađali smo se. Zato je stao na benzinsku i rekao mi da izađem.”

“Samo me izbacio iz kombija i rekao da sam dođem kući. Otišao je.”

“Zvao sam mamu, koja je također bila na utrci, da me dođe pokupiti. Tata tjedan dana nije pričao sa mnom.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…