Max Verstappen i Charles Leclerc slažu se da FIA i Formula 1 trebaju razmotriti promjenu oko interpretacije granica staze jer su u jučerašnjim kvalifikacijama izgledali ‘poput amatera’.

Granice staze na Red Bull Ringu uvijek su vruća tema, a ni jučerašnje kvalifikacije nisu bile iznimka s čak 47 prekršaja u sat vremena.

Dodatnu konfuziju unosila je činjenica neke od prekršaja utvrđivali suci na stazi, a druge u FIA-inoj nadzornoj stanici u Ženevi, često nekoliko minuta kasnije.

“Mislim da je to danas izgledalo vrlo smiješno,” rekao je Verstappen.

“Skoro je izgledalo kao da smo amateri zbog brojnih vremena po krugu koja su se brisala.”

“Također su neke od odluka bile tako marginalne. Govorili smo o tome na brifingu prije da kada je vrlo marginalno, nemoguće je procijeniti jeste li vani ili unutra. Ali vremena su se i dalje brisala. Ne mislim da smo danas izgledali dobro.”

“Naravno da ljudi mogu reći ‘da, dobro, onda ćeš ostati unutar bijelih linija’. Pa ako je bilo tako lako, onda možeš uzeti moj bolid i pokušati, ali vjerojatno nećete ni doći na potrebnu brzinu na vrijeme.”

“To se može lako riješiti stavljanjem šljunka uz rubnike, ali motocikli to ne žele. Ako ste vidjeli koliko se vremena kruga danas briše, jasno je da nije tako lako. Ne mislim da smo svi idioti. Obično smo prilično dobri u tome kako procijeniti koja je granica.”

“Većina staza, mislim da je u redu kako njima upravljamo, ali neke bismo staze možda trebali pogledati. Ali u ovom trenutku također nema pravih odgovora kako to učiniti. Mislim da smo već pokušali na nekim stazama napraviti malo šire bijele linije, što donekle pomaže.”

“Bijela linija je na nekim mjestima prilično uska s velikim brzinama koje postižemo u tim zavojima. To je možda nešto što možemo istražiti.”

“Slažem se sa svime”, rekao je Charles Leclerc, koji će se u nedjelju pridružiti Verstappenu u prvom redu.

“Ova staza je posebno zahtjevna, posebno zavoj 10, jer je priroda zavoja takva da bolid postaje lakši u sredini zavoja, jer postoji taj pad na stazi. I bez obzira na to kako tamo postavite bolid, to ima veliki utjecaj na izlaz, a s tako niske pozicije u bolidu ne vidimo ništa.”

“Kamera na kacigi vrlo je reprezentativna za ono što vidimo, a uopće ne vidimo bijele linije. Nadamo se da ćemo u budućnosti na ovakvim stazama moći imati malo veću marginu i da oni shvate da je to iz bolida nemoguće procijeniti.”

“Moja osobna preferencija bila bi koristiti crveno-bijeli rubnik. Mislim da smo to radili nekoliko godina ovdje i to dobro funkcionira jer barem možemo osjetiti gdje je granica staze kad god ste na tom crveno-bijelom rubniku, možete osjetiti da ste na njemu. I to je bila dobra referenca.”

“Bijela linija je samo vizualna, i kao što smo rekli ranije, ne možemo ju vidjeti. Vrlo je lako biti pet centimetara izvan bijele linije, dok rubnik možete osjetiti i lakše je procijeniti.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen najbrži na prvom danu testiranja u Bahrainu

Max Verstappen otvorio je predsezonska testiranja uoči početka F1 sezone 2024. s najbržim …