2022 Brazilian GP Verstappen battles Hamilton before Turn 1 Photo Red Bull Edited by MAXF1net

Max Verstappen kaže da je iznenađen što je dobio kaznu za sudar s Lewisom Hamiltonom i smatra da mu sedmerostruki svjetski prvak nije imao namjeru ostaviti mjesta s unutarnje strane drugoga zavoja nakon što su mu suci dodijelili pet sekundi kazne i dva kaznena boda.

Verstappen je napao Hamiltona nakon povlačenja prvoga sigurnosnog automobila koji je izašao zbog sudara Ricciarda i Magnussena, a Nizozemac i Britanac bili su jedan pokraj drugoga uoči kočenja za prvi zavoj.

Red Bullov vozač imao je vanjsku stranu za prvi zavoj što mu je dalo unutarnju stranu za drugi, a iako je bio skoro potpuno paralelno s Hamiltonom Britanac mu nije ostavio dovoljno mjesta i dolazi do sudara prošlogodišnjih kandidata za naslov prvaka.

Suci su kaznili Verstappena s pet sekundi i dva kaznena boda iako su u svom izvješću rekli da je i Hamilton ‘mogao ostaviti malo više mjesta u vrhu drugoga zavoja’, ali ipak su Nizozemca proglasili ‘većinskim krivcem’ za sudar.

“Osjetio sam, čim sam bio pokraj njega, da nema nikakvu namjeru ostaviti mi prostora,” rekao je Verstappen nakon utrke.

“Pomislio sam ‘u redu, ako mi ne ostaviš prostora hoćemo li se sudariti?'”.

“Pomislio sam da možda možemo zaboraviti prošlu sezonu, da se napokon možemo utrkivati. Jer prvo, kad smo bili jedan pokraj drugoga pomislio sam ‘u redu, idemo imati dobru utrku’.”

“Ali onda osjetite hoće li vam vozač ostaviti mjesta ili neće. A u ovom slučaju bilo je nula namjere da mi ostavi mjesta.”

Verstappen priznaje da je iznenađen odlukom sudaca da ga proglase krivim.

“Da, da budem iskren, bio sam iznenađen,” rekao je.

“Nisam bio uzrujan, ali ako me pitate bi li to učinio ponovno? Apsolutno!”

“Bio sam 85% pokraj njega, a moja namjera nikad nije sudariti se. Ali osjetio sam da mi neće ostaviti mjesta u tom zavoju. A onda smo se sudarili.”

“Da se samo malo pomaknuo ionako bi vjerojatno ostao ispred. Šteta… želim se utrkivati. Želim imati dobru borbu, ali kad drugi vozač ne želi raditi s vama onda to nije moguće.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen zbunjen oscilacijama glavnih suparnika

Max Verstappen kaže da ga promjene u poretku iza njegovih leđa iz vikenda u vikend 'zbunju…