2022 Australian GP Verstappen Red Bull Leclerc Ferrari race Photo Red Bull Edited by MAXF1net

Max Verstappen kaže da je još prije početka utrke znao da njegov bolid ima određenih tehničkih problema i da bi završavanje utrke moglo biti problematično, a probleme s pouzdanošću označio je ‘neprihvatljivim’ za momčad koja se bori za naslov prvaka.

Verstappen se kvalificirao na drugo mjesto koje je držao i nakon starta utrke, a iako nije imao brzinu da prati Leclerca činilo se da je učinio dovoljno da završi drugi i ostvari dobar rezultat za prvenstvo.

Ali u 39. krugu Verstappen je stao pokraj staze zbog još uvijek nepoznatoga problema, a iz stražnjega kraja njegovoga Red Bulla RB18 izlazila su vatra i dim što daje naslutiti da će Nizozemac možda morati ranije uzeti drugi motor.

Zbog dva kvara na prve tri utrke Verstappen ima samo 25 bodova zahvaljujući pobjedi u Saudijskoj Arabiji dok vodeći Leclerc ima čak 71 bod za dvije pobjede, jedno drugo mjesto i tri najbrža kruga.

“Već smo i bili miljama iza [Ferrarija u poretku] tako da uopće ne želim ni misliti o borbi za naslov u ovom trenutku, mislim da je važnije završavati utrke,” rekao je razočarani Verstappen.

“Danas je općenito bio loš dan, nismo imali brzinu, samo sam pazio na gume i pokušao doći do kraja jer je izgledalo kao da ćemo s lakoćom završiti drugi. Znao sam da se ne mogu boriti s Charlesom pa nije bilo smisla da ga pokušam pritisnuti.”

“Ali nismo ni završili utrku, to je prilično frustrirajuće i neprihvatljivo.”

“Znao sam da imam problem tako da je od početka bilo upitno hoću li završiti utrku. Takve stvari, ako se želite boriti za naslov, se ne smiju događati.”

Red Bullov šef F1 momčadi Christian Horner nastojao je ostati optimističan bez obzira na probleme s pouzdanošću jer Red Bull ima brz bolid.

“Radije bih popravljao brz bolid nego pokušao učiniti pouzdan bolid brzim,” rekao je Horner.

“Moramo ovladati situacijom. Ne možemo prihvatiti odustajanja, ali moramo razumjeti koji je bio problem i moramo ga riješiti.”

Red Bull je na prvoj utrci sezone imao problem sa sustavom za dovod goriva zbog čega su i Verstappen i Perez stali na stazi u završnici utrke.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bullu prijeti isključenje iz prvenstva zbog navodnoga kršenja ograničenja budžeta

Red Bullu prijeti velika kazna i isključenje iz prvenstva zbog mogućega kršenja ograničenj…